Vaccinare fără cozi, plus „maraton” la Craiova

0

Măsurile luate pentru depăşirea pandemiei funcţionează. Cred că vorbim prea puţin despre asta şi poate omitem să arătăm suficient că efortul nostru comun dă roade. Încrederea publică se clădeşte cu rezultate vizibile, mai ales că am reuşit să domolim acest „al treilea val” al virusului.
Sacrificiile tuturor, dar şi dorinţa pentru vaccinare a multor români (peste 3 milioane deja), ne permit să ne reluăm treptat viaţa normală. Trebuie spus şi subliniat, cât mai des, că aceste rezultate se văd: într-un număr semnificativ mai mic de cazuri, de internări, de cazuri grave, o incidenţă mai mică a testelor pozitive. Nu putem permite unora mai rău intenţionaţi să anuleze prin dezinformare, prin frică şi fakenews tot ce am obţinut împreună.

Mai e mult de muncă şi mai e nevoie de răbdare, dar suntem pe un drum bun. După o lună de limitări mai stricte, situaţia revine sub control. Vom avea un Paşte în condiţii aproape normale. Şcoala se poate relua în persoană în multe locuri din ţară, peste o săptămână, şi se pot pregăti examenele din iunie. Se redeschid sălile de sport şi, în curând, şi sălile de spectacole.

Următorul mare pas este să reuşim o vaccinare în număr cât mai mare, pentru ca vacanţa şi concediile din vară să semene cu ce ştiam, să putem să mergem la concerte, în parcuri sau pe terase, cât mai relaxaţi. Este singura soluţie. Virusul nu dispare printr-un „miracol”.

Deja putem spune că avem vaccinuri fără cozi de aşteptare. Capacitatea a crescut, avem doze, avem recorduri zilnice de persoane vaccinate, iar Guvernul organizează tot mai multe centre mobile în zona rurală, centre de vaccinare din maşină (drive-through) sau maratoane non-stop în marile oraşe, zi-noapte, de 48 de ore sau mai mult, unde oricine poate veni să se vaccineze pe loc. În plus, se alătură campaniei şi medicii de familie, precum şi marile firme, care îşi vor vaccina angajaţii direct la sedii.

Şi la Craiova va exista un astfel de „maraton”, pe lângă centrele obişnuite şi cunoscute, care va dura, în premieră, o săptămână, anunţat pentru perioada 10-17 mai. Îi chem acolo pe toţi doritorii şi cred că va fi un succes. Modelul din Craiova ar urma să fie replicat şi în alte mari oraşe.

Cu o simplă întrebare sau căutare pe internet, puteţi găsi acum foarte uşor locuri disponibile. Imediat, fără efort. Chiar şi pentru cei care se descurcă mai greu cu un calculator. Rămâne funcţională celebra platformă ro-vaccinare, unde o „programare” poate fi făcută de oricine atât pentru sine, cât şi pentru cei din familie sau alţi prieteni.

Rămâneţi optimişti pentru că vom reuşi împreună!

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments