PNL vrea să schimbe legea după cazul de la Craiova
„Trădătorul“ Dan Diaconu determină schimbarea Codului Administrativ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Dan Diaconu, consilierul local care s-a alăturat PSD și care a schimbat majoritatea în cadrul Consiliului Local Craiova, este „un trădător care și-a vândut sufletul“. Liderul liberal spune că actualul Cod Administrativ va fi schimbat astfel încât, în astfel de cazuri, consilierii să-și piardă mandatul imediat ce sunt dați afară din partid.

0

„Avem în vedere o modificare a Codului Administrativ care, din păcate, nu permite prefectului să înceteze mandatul unui ales local atunci când se finalizează procedura internă de excludere din partid. Trebuie clarificat acest lucru pentru că, altfel, riscăm ca, dacă aşteptăm finalul unui proces, procesul să dureze patru ani. Iar acest lucru va fi o încurajare la traseism politic pentru consilierii locali“, a declarat Ludovic Orban.

Dan Diaconu, alături de primarul și cei doi viceprimari PSD ai Craiovei


Referindu-se la Dan Diaconu, fostul consilier PNL care, în chiar prima ședință, a schimbat tabăra, trecând alături de PSD și PER, modificând majoritatea în cadrul CL Craiova, Orban a spus că acesta este „un trădător care și-a vândut sufletul“. „Acel consilier local este un trădător, este un om care şi-a vândut sufletul, nu ştiu pe ce, pentru a schimba o majoritate a cetăţenilor care a dat un vot pentru o majoritate PNL şi USR+ în consiliul municipal. El a denaturat acel consiliu. În astfel de situaţii trebuie simplificate procedurile astfel încât partidul care primeşte voturile şi asigură reprezentarea în consiliul local să poată să schimbe acel consilier ca să refacă majoritatea aşa cum a fost ea stabilită prin votul cetăţenilor“, a afirmat liderul PNL.

La rândul său, președintele PNL Dolj, deputatul Ștefan Stoica, a declarat că a depus deja o inițiativă legislativă în acest sens. „Eu am depus o iniţiativă în acest sens. Este susţinută personal de mine. Am discutat deja cu domnul preşedinte Orban, ea este depusă la grupul parlamentar, iar de săptămâna viitoare va intra deja pe circuitul Camerei Deputaţilorׅ“, a anunțat Stoica.

Facebook Comments