Vâlcea: Controale şi amenzi din cauza nerespectării măsurilor anticovid

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au continuat activităţile de prevenire şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă”, a anunţat marţi IPJ Vâlcea.

0

„Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti, jandarmi, pompieri militari, poliţişti locali şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au desfăşurat activităţi de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2”, conform unui comunicat remis presei.

Au fost aplicate 70 de sancţiuni

„Astfel, poliţiştii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât şi rural acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 124 de societăţi comerciale, 177 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 1.825 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, din care 53 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 17 pentru nerespectarea prevederilor privind deplasarea/libera circulaţie, valoarea sancţiunilor fiind de 10.500 de lei.
Patrule pedestre, formate din poliţişti şi poliţişti locali, derulează de asemenea acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricţiile de circulaţie, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-COV -2”.

Restricţii

Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus şi impunerea respectării legislaţiei.
Reamintim că circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este restricţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere completată în prealabil.
e asemenea, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăviri este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori, circulaţia persoanelor în afară locuinţei/gospodăriei este permisă până la ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.
În localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăviri este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, circulaţia persoanelor în afară locuinţei/gospodăriei este permisă până la ora 20:00 şi în timpul săptămânii, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.
Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, indiferent de incidenţa cumulată a cazurilor de COVID -19.
În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale MAI şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Facebook Comments