Ionuţ Stroe, PNL: Drumul pe care mergem înainte, împreună

0

De un an, traversăm cea mai grea criză de la război încoace. Costurile sunt mai ales în vieţi omeneşti, dar sunt şi în economie, în locuri de muncă, într-o schimbare completă a stilului nostru de viaţă. Orizonul poate părea cenuşiu, dar suntem obligaţi să vedem calea care ne va scoate la lumină, soluţiile.
Un nou val de infectări şi noi măsuri de protecţie, care ne forţează să fim şi mai vigilenţi, ne fac iarăşi traiul mai complicat, ne împiedică să revenim mai repede la „normal” şi este de înţeles o doză de frustrare în societate.
Pentru toţi cei care au strâns din dinţi, au sacrificat şi au îndurat toate problemele în acest ultim an, trebuie să privim înainte şi să vedem cum arată drumul spre ieşirea din această criză. Este un drum pe care putem merge doar împreună:

– Vaccinarea este cheia. Ţările care au performat, precum Israel sau Marea Britanie, stau mărturie pentru asta.Ţinta în România este de 10 milioane persoane vaccinate în august-septembrie, dar eu sper ca deja în iunie să simţim primele efecte pozitive ale campaniei. Dozele de vaccin sunt suficiente.

– Ritmul vaccinării se va dubla, cel puţin, în aprilie, când intră şi al patrulea vaccin în uz şi se vor crea locuri suplimentare în centrele de vaccinare. Guvernul şi-a propus să ajungă în curând la 100.000 de vaccinări pe zi.

– Platforma de programări pentru vaccinare funcţionează bine, în ciuda unor sincope, şi va fi optimizată pentru a informa şi mai bine cetăţenii.

– Testarea rapidă va fi mult mai accesibilă. Guvernul a decis că se va putea face şi mai uşor, direct în farmacii. În felul acesta, vor putea să se auto-izoleze mai uşor cei care sunt confirmaţi pozitiv, pentru a-i proteja pe ceilalţi.

– Pentru copii, la reîntoarcerea la şcoală, vor exista în şcoli teste non-invazive şi care vor putea fi folosite în toată ţara.

– Au fost luate măsuri imediate pentru a ajuta secţiile de ATI cu personal medical de pe alte secţii, pentru a face faţă valului de pacienţi. În plus, Ministerul Sănătăţii a propus o suplimentare de 200 de paturi pentru ATI-Covid faţă de cele 1.498 existente azi.

O combinaţie între răbdare şi vaccinare ne va duce la liman şi o vom scoate la capăt. Cu cât ne vom proteja mai bine, vom reduce numărul de cazuri grave, de decese şi vom reveni la o viaţă normală.

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments