Marian Vasile, consilier PNL: Craiova va avea un buget al nevoilor urgente, nu unul al dezvoltării

Preşedintele PNL Craiova, consilierul local Marian Vasile, a criticat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, faptul că administraţia PSD nu are o strategie reală de dezvoltare a oraşului. La rândul său, consilierul Teodor Sas spune că mai toate proiectele cu finanţare europeană sunt întârziate, iar municipalitatea ar putea pierde inclusiv banii pentru aducţiunea de la Isvarna, proiect ce trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023.

0

„Am văzut că doamna primar (Olguţa Vasilescu – n.red.) afirmă peste tot că municipiul Craiova a fost campion la atragerea de fonduri europene în exerciţiul financiar trecut. Bănuiesc că se referă la 2014 – 2020, pentru că în exerciţiul 2007 – 2013 era o altă administraţie care a făcut toate acele proiecte. Şi, din păcate, după aproape 10 ani de conducere la nivelul oraşului, administraţia social-democrată se laudă tot cu aceleaşi proiecte – Centrul Multifuncţional, Centrul Istoric etc.. Alte proiecte nu am prea văzut. Au reabilitat Parcul Romanescu, dar şi acolo au întârziat să ceară bani şi am fost aproape ca oraşul să piardă 50 de milioane de lei“, a declarat Teodor Sas. Acesta a spus că majoritatea proiectelor depuse de social-democraţi sunt în întârziere, iar oraşul riscă să piardă foarte mulţi bani. Acesta a amintit de proiectele pentru creşterea eficienţei energetice pentru clădirilor rezidenţiale, dar şi cele destinate şcolilor şi grădiniţelor, sau despre cele legate de transportul public, aşa cum este cel care prevede staţiile de reîncărcare, toate fiind întârziate. „Vreau să atrag atenţia asupra unui alt proiect – aducţiunea de la Isvarna. Acest proiect trebuie finalizat până la finalul anului 2023, deci mai avem mai puţin de trei ani şi ştim deja că există probleme cu exproprierile. Nici măcar nu s-au apucat de acest proiect. Dacă nu se va finaliza, riscăm să pierdem nu doar banii pentru aducţiune, ci toţi banii pe masterplanul de apă al judeţului. Este un risc enorm“, a mai spus Sas.

Teodor Sas

Administraţia PSD nu are o strategie de dezvoltare

Marian Vasile , preşedintele PNL Craiova, spune că actuala administraţie nu are nicio strategie coerentă pentru dezvoltarea oraşului, ci ia decizii pe genunchi menite să rezolve problemele de moment. „Bugetul pentru acest an va fi la fel cum au fost toate de până acum în sensul în care rezolvă doar problemele urgente. Va fi un buget al nevoilor urgente şi nicidecum un buget al dezvoltării. Noi ar trebui să avem o strategie de dezvoltare a oraşului şi toate bugetele anuale trebuie să fie  corelate cu această strategie. Dânşii sunt însă mereu luaţi pe nepregătite. Uitaţi-vă că acum au fost luaţi pe nepregătite că trebuie să mute primăria deşi se ştia de doi ani că trebui să o predăm constructorului. Dar ei iau mereu decizii de pe o zi pe alta, şi asta deoarece promovează tot felul de indivizi în funcţii plătite cu salarii de zeci şi sute de milioane de lei, dar care nu au niciun fel de competenţe“, a precizat Vasile.
În acest context, consilierul liberal a menţionat oamenii din conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova, ale căror mandate au fost prelungite deşi, în opinia sa, aceştia nu au avut nicio performnaţă notabilă. „Şedinţa de ieri (joi – 25 martie), aşa cum ne-a obişnuit administraţia PSD condusă de Olguţa Vasilescu, a avut ca principal scop să-şi pună oamenii în funcţii sau să le prelungească mandatele, aşa cum s-a întâmplat cu administratorul de la SC Pieţe şi Târguri Craiova, al cărui mandat a fost prelungit cu încă 4 ani.

La conducere acelei societăţi sunt câţiva directori care încasează mii de euro pe lună. Consideraţi că au făcut performanţă? Că trebuia prelungit acest mandat cu 4 ani? Eu consider că nu“, a acuzat preşedintele PNL Craiova.

Facebook Comments