Deputatul Cazan: „Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va conţine cele mai mari investiţii făcute în România după 1990”

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are în vedere relansarea economică a României după criza provocată de pandemie. Planul, dezvoltat în şase piloni principali, prevede investiţii majore în educaţie, transport feroviar, rutier şi metrou, mediu de afaceri, sănătate, plus multe alte domenii extrem de importante pentru dezvoltarea României”, anunţă Laurenţiu Cazan, deputat PNL de Vâlcea, prin intermediul unui comunicat remis presei.

0

Deputatul PNL Laurenţiu Cazan susţine că investiţiile urmează a fi realizate până în anul 2026: „Proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu se vor putea extinde după finalul perioadei, astfel că este crucială finalizarea lor până în 2026. Consider acest fapt ca a fi unul extrem de benefic pentru români, pentru că aceştia vor avea siguranţa că peste cinci ani România va arăta total diferit, din toate punctele de vedere.  După pandemie trebuie să facem tot ce este posibil pentru a redresa economia ţării noastre. S-a terminat cu lucrările care rămân începute şi care nu au un termen clar de finalizare”, consideră  acesta.

Cei şase piloni

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă are şase piloni importanţi, fiecare dintre aceştia reprezentând o etapă diferită de investiţii.
În pilonul I al planului se va pune accentul pe investiţiile în sistemul naţional de gestionare a apei, în păduri şi managementul deşeurilor şi în transportul feroviar şi metrou. Mai mult, se va investi în reabilitarea clădirilor vechi de natură să nu reziste unui potenţial viitor cutremur.
Pilonul al II-lea de dezvoltare are în vedere digitalizarea instituţiilor statului şi domeniilor importante precum sănătatea, educaţia şi munca.
În pilonul III se are în vedere dezvoltarea mediului de afaceri românesc prin investiţii şi sprijin financiar. În plus, va avea loc o reformă a companiilor de stat. Alte componente importante se referă la promovarea învăţământului dual, cercetării şi inovării, la suportul pentru industriile creative şi la infrastructura de distribuţie a gazului natural. Tot în pilonul III se vor realiza investiţii majore în transportul rutier.
Al IV-lea pilon al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pune accentul pe investiţii în infrastructura socială şi în cămine pentru bătrâni, în turism şi în comunităţile sărace şi rurale.
Pilonul V cuprinde investiţii majore în sănătate şi în infrastructura spitalicească, dar şi în modernizarea administraţiei publice şi formalizării muncii.
În pilonul VI vor fi promovate investiţii care vizează reducerea abandonului şcolar şi măsuri în domeniul tineretului şi sportului. Mai mult, va fi dezvoltat un Program Naţional pentru Creşe”.

Astfel, liberalul Laurenţiu Cazan susţine că ţara noastră va arăta total diferit în 2026 şi că în următorii cinci ani vom fi martorii celor mai mari investiţii realizate în România postdecembristă.

Facebook Comments