Solidaritate şi coeziune în PMP, nu fardare pentru un „măritiş“ din interes

0

PMP a suferit ca imagine în ultimele luni, iar membrii Mişcării Populare au cunoscut gustul amar al înfrângerii din 6 decembrie 2020. Trebuia să încheiem acest capitol şi să arătăm românilor că suntem un partid care a înţeles ce a greşit şi este gata să muncească pentru a le recâştiga Încrederea şi Respectul.
Duminică 7 martie, la Sinaia, a avut loc Congresul PMP, care a atins câteva obiective majore: stabilirea direcţiilor strategice de urmat, poziţionarea noastră faţă de celelalte forţe politice din România şi alegerea conducerii Partidului Mişcarea Populară. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat la Congres cu o moţiune  numită „România Respectată”, prin care a cerut celor prezenţi, fizic sau online, solidaritate, înţelepciune şi coerenţă la nivel local şi central, iar domnia sa s-a obligat să ofere un viitor partidului nostru.
După terminarea lucrărilor Congresului, la propunerea domnului ministru al agriculturii, Adrian Rădulescu, domnul preşedinte Cristian Diaconescu a fost votat în unanimitate candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din 2024.
În timpul Congresului, am primit foarte multe mesaje de la membri şi simpatizanţi PMP, iar majoritatea covârşitoare a acestora aprecia schimbarea produsă în PMP. Aceste mesaje mi-au dat încredere că PMP va răzbate spre prim-planul politicii româneşti pentru că dezbinarea, denigrarea, injuriile au ajuns prea departe şi a sosit momentul să îmbrăţişăm ideea de comunitate. O putem face începând să respectăm diferenţele de opinie, ridicând ştacheta profesionalismului şi a bunului simţ în dezbaterea publică, astfel încât românii să îşi recapete încrederea în clasa politică. Mă întreba cineva zilele trecute de o instituţie aparţinând până mai ieri Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar azi? Azi avem doi miniştri (ministrul economiei şi ministrul energiei, ambii în funcţie din 23 decembrie 2020) şi… ,,o hidră cu două capete” care se muşcă reciproc până la împărţeala definitivă a unităţilor din subordine. „Adicătelea”, vorbim de (ne)profesionalism, de (dez)interes sau de… altceva?

Nu trebuie să acceptăm declinul şi standardele joase, căci avem energia, ideile şi ambiţia să rezolvăm problemele economice, sociale şi politice, să tratăm politica cu responsabilitate.
Avem oameni valoroşi: medici, ingineri, profesori, muncitori, artişti, sportivi, pur şi simplu români care îşi fac datoria bine şi discret în fiecare zi. Din păcate, sunt acoperiţi de zgomotul (AURului fără valoare, în fapt o simplă poleială acoperitoare de caractere îndoielnice) care a cuprins clasa politică şi guvernarea, şi ea cu multe incompatibilităţi şi asperităţi. Dar, din fericire, dragi români, există o alternativă naţionalist-democratică, numită simplu şi sănătos (ca un măr): PMP.

Noi, Partidul Mişcarea Populară, credem că avem cu toţii nevoie de o nouă normalitate, de normalitatea valorii, astfel încât incompetenţa să devină excepţia (şi să fie sancţionată ca atare) şi nu să pară regula.
DOAMNE, OCROTEŞTE-I PE ROMÂNI!

Facebook Comments