PRO România Mehedinţi explodează. Duicu a trecut la execuţia aleşilor locali ai partidului!

Continuă scandalul în PRO ROMÂNIA Mehedinţi, după ce consilierul judeţean Georgiana Coca a fost exclusă cu cântec din partid. Deşi prefectul a emis ordinul de încetare a mandatului, Consiliul Judeţean nu a luat act de acesta, secretarul judeţului precizând că aşteaptă o decizie a instanţei. Şandramaua lui Adrian Duicu înregistrează eşec după eşec, mai ales că în apărarea consilierului judeţean executat, Georgiana Coca, a sărit cel de-al doilea consilier judeţean al PRO ROMÂNIA, fostul prefect al judeţului, Nicolae Drăghiea. Vizat şi el de o excludere iminentă, Nicolae Drăghiea a şters pe jos cu ceea ce el numeşte „grupul infracţional” în jurul lui Adrian Duicu, preşedintele din umbră al filialei PRO ROMÂNIA Mehedinţi.

0

Butoiul de pulbere pe care stă filiala judeţeană a PRO ROMÂNIA Mehedinţi, condusă din umbră de un condamnat penal cu suspendare, pe numele său Adrian Duicu, a explodat de-a binelea în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean din data de 26 februarie 2021. Nicolae Drăghiea, fostul prefect de Mehedinţi, actualmente consilier judeţean PRO ROMÂNIA, a făcut declaraţii şocante. Chiar dacă nu a menţionat niciun nume în intervenţia sa, Drăghiea a precizat că în filiala judeţeană a lui Ponta ar funcţiona un soi de grup infracţional, „dirijat” de la Policlinică (n.r.: o clădire în care Adrian Duicu are un birou de firmă), că actuala conducere a filialei a devenit una misterioasă, nu ţine şedinţe, ci doar se ocupă de decapitarea celor pe care nu i-ar mai suporta un personaj „condamnat penal”.

Georgiana Coca, alături de Victor Ponta


Declaraţia vine pe fondul recentei excluderi, cel puţin dubioase, din partid a consilierului judeţean Georgiana Coca, excludere în urma căreia prefectul judeţului Mehedinţi a emis un ordin de încetare a mandatului  de consilier judeţean. Consiliera exclusă este şi ea mirată de graba cu care prefectul a emis ordinul, atâta vreme cât ea a contestat decizia de excludere din partid atât în forurile interne ale PRO ROMÂNIA, cât şi la instanţa de judecată şi în mod normal plecarea propriu-zisă din Consiliul Judeţean ar trebui să se producă doar după ce se pronunţă instanţa în acest sens.

Ce s-a întâmplat de fapt?

La începutul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Mehedinţi, din data de 26 februarie 2021, susţinută on-line, preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu, a cerut un punct de vedere avizat de la secretarul general al judeţului, referitor la ordinul de încetare a mandatului de consilier judeţean al doamnei Georgiana Coca. Secretarul general al judeţului a explicat în punctul său de vedere că doamna consilier nu poate să îşi piardă mandatul, potrivit legii, dacă a contestat decizia în instanţă, decât după ce instanţa se va pronunţa în acest caz.
La rândul său, doamna consilier Georgiana Coca s-a apărat spunând că a contestat excluderea din partid pe cale legală şi că aşteaptă decizia instanţei: „Am explicat în plenul şedinţei, colegilor mei, că mi-am exercitat dreptul prevăzut de lege, am contestat decizia de excludere şi acum aştept să se pronunţe instanţa”.

Nicolae Drăghiea

Imediat după intervenţia consilierei judeţene, a luat cuvântul cel de-al doilea consilier judeţean al PRO ROMÂNIA, Nicolae Drăghiea, care a avut un discurs extrem de acid, cu aluzii directe la conducerea PRO ROMÂNIA Mehedinţi, dar fără a da nume concrete. „Eu ca şi coleg cu doamna Georgiana Coca, vreau să vă spun că aici e vorba de cu totul şi cu totul altceva. S-a format un grup infracţional, condus de un condamnat penal, de la Policlinică, un grup care face excluderi abuzive. Nu s-a ţinut niciun fel de şedinţă pentru această excludere. O să facem plângeri penale peste tot” – a fost intervenţia lui Nicolae Drăghiea.
Adrian Duicu a primit o condamnare cu suspendare la 1 an şi şase luni de închisoare în celebrul dosar în care a fost arestat în anul 2014, chiar din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Concluzii logice

Chiar dacă nu a dat explicit vreun nume, putem face cu uşurinţă conexiunile logice pentru a vedea la cine se făcea referire. Adrian Duicu este cel care a creat filiala PRO ROMÂNIA în Mehedinţi, înainte de alegerile europarlamentare din anul 2019. La acea vreme a fost numit de către Ponta coordonator, dar datorită scandalului iscat pe marginea situaţiei sale penale controversate, s-a retras în umbră. De atunci şi până în prezent, toată lumea ştie că el a coordonat filiala, chiar dacă a ieşit în faţă cu preşedinţi de formă. Pe de altă parte, cuvântul „Policlinică”, la care face referire Drăghiea, este clădirea fostei Policlinici Judeţene, unde Duicu deţine un cabinet medical RMN şi un birou.

Mai trebuie spus că tăvălugul excluderilor dictate de la „Policlinică” îl vizează chiar şi pe Nicolae Drăghiea. De altfel, acesta a declarat că este supărat de felul în care se iau decizii în prezent: „E un mister în jurul funcţionării filialei locale, nimeni nu ştie când se fac şedinţele şi e chemat numai cine vor ei. La ultima şedinţă a biroului naţional, nu am fost invitat, deşi, ca ales local, sunt membru de drept al Biroului Politic Judeţean”.

Ce spune Codul Administrativ

Articolul 204, alineatul (19), din Codul Administrativ, Încetarea mandatului de consilier local şi de consilier judeţean, spune foarte clar:  „În situaţia în care este contestată legalitatea actului (…) sau a hotărârii prevăzute (…), data încetării de drept a mandatului este data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti”.

Facebook Comments