În comuna condusă de Adela Gherghe s-a reînfiripat o idilă politică
„Mariaj“ contra naturii la Malu Mare

Deşi un şoc la nivelul opiniei publice pe plan local, „Monstruoasa Coaliţie“ din Consiliul Local al comunei doljene Malu Mare îşi are rădăcinile în afinităţile social-democrate pe care le are primarul liberal Adela Gherghe. Nu cu mulţi ani în urmă, ea a cochetat cu ideea de a-şi atârna trandafirii „în piept“, însă conducerea filialei judeţene a PSD de atunci nu a avut încredere în abilităţile sale de a câştiga un mandat de primar. Acum, după ani, „mariajul contra firii“ dintre PNL şi PSD s-a înfăptuit, în ciuda faptului că nu toate părţile implicate sunt fericite de acest lucru.

0

Săptămâna trecută, spre uimirea generală, comuna Malu Mare s-a ales cu un viceprimar din partea Partidului Social Democrat, cu largul concurs al primarului liberal Adela Gherghe şi al colegilor săi de partid din consiliul local al comunei. Astfel, proiectul diabolic de a pune mâna pe putere cu orice preţ al Adelei a fost dus la capăt cu largul concurs al social-democraţilor, care au ales să se aşeze la masa „cu bucate“ bogate în detrimentul unei opoziţii acerbe menite a pune stavilă unei serii lungi de demersuri edilitare îndoielnice pe care liberala şi le-a propus.
Totuşi, acest „mariaj“ nefiresc a venit după câteva luni de „dans nupţial“ intens ale protagoniştilor, care, fiecare în parte, au mimat că se urăsc până la moarte.

„Ritualul împerecherii“ penelisto-pesediste la Malu Mare

Având portavoce pe Sandu Tufă de la RAADPFL-ul craiovean, după alegeri, pesediştii din Malu Mare au anunţat cu surle şi trâmbiţe că îl susţin pe Ion Spătărelu la funcţia de viceprimar al comunei, intrând într-o alianţă firească cu filiala locală a PRO România. Au fost doar vorbe deoarece, la vot, în repetate rânduri, deşi ar fi avut majoritatea împreună cu consilierii PRO România, şi-au pus unul dintre oameni să voteze „altfel“. „I-a luat minţile primăriţa, i-a promis nu ştiu ce dracu şi d-aia votează invers cum îi spunem noi“, susţineau liderii locali şi judeţeni ai PSD atunci când colegii din PRO România, în mod firesc, le cereau socoteală pentru votul lipsă. Numai că realitatea era cu totul alta. Pe la spatele colegilor pontişti, cu largul concurs al conducerii filialei judeţene a PSD, ei bătuseră palma cu Adela Gherghe, împărţind funcţii şi posturi şi fixând ţinte investiţionale bănoase pentru propriul buzunar.

Adela Gherghe

Pe partea cealaltă, timp de câteva luni, Adela Gherghe a mimat că este gata să susţină reprezentanta USR-ului, Oana Tărăban, la postul de viceprimar. Dar, la fel ca prietenii săi din PSD, şi Adela şi-a luat măsuri de precauţie că nu va ajunge userista în funcţie, punându-şi unul dintre colegii din consiliu să voteze împotriva sa. În tot acest timp, ea purta negocieri intense atât cu Ion Spătărelu, cât şi cu prietenii ei mai vechi, pesediştii. Cum Spătărelu nu a dat semne că ar vrea să se facă frate cu… ea, Adela a apelat la vechile sale prietenii pentru a-şi asigura o majoritate cu ajutorul PSD-ului.

„Nimeni, aici, la judeţ, nu a ştiut nimic! Nu s-a consultat cu noi şi ne-a pus într-o situaţie extrem de dificilă în ceea ce priveşte imaginea publică şi faţă de alianţa pe care o avem pe plan local cu USR-PLUS“, a declarat, sub protecţia anonimatului, o sursă de la vârful PNL Dolj.

Alianţa PNL-PSD, un troc netransparent pe funcţii şi beneficii

Acest nou USL, renăscut la Malu Mare, este total netransparent. Niciunul dintre cetăţenii comunei nu a fost informat asupra mizei negocierilor, nici dacă şi ce funcţii s-au împărţit între cele două partide. Triumfătoare, Adela Gherghe a anunţat pe o reţea de socializare înscăunarea noului viceprimar, dar nu a spus nici din ce formaţiune face parte şi nici ce anume s-a negociat în schimbul susţinerii pe care consilierii penelişti au dat-o candidatului PSD: „Dragii mei malumăreni, sunt foarte fericită fiindcă de azi, am şi eu coechipier la serviciu, se numeşte Cătălin şi a fost ales în funcţia de viceprimar de majoritatea membrilor Consiliului Local. Este tânăr ca şi mine, dinamic, nu a făcut nici el până acum politică la acest nivel, şi eu cred că împreună vom face lucruri frumoase şi ne vom duce proiectele la îndeplinire.

HAI CĂ PUTEM!
PUTEM fi o echipă chiar dacă facem parte din formaţiuni politice diferite!
PUTEM fi prieteni, nu trebuie să aruncăm cu noroi!
PUTEM, prin puterea propriului nostru exemplu, să ne dăm mâna pentru comunitate!“

Unul dintre foştii săi apropiaţi, Adrian Lică, membru până nu demult al filialei locale a PNL şi unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai săi înaintea şi în timpul campaniei electorale de anul trecut, a reacţionat imediat după ce a fost anunţat public numele viceprimarului. „Pe când încă încerca să se apropie mieros de locuitorii din Preajba Nouă, promiţându-le că va veni în fiecare săptămână şi le va spune ce s-a mai întâmplat pe la primărie, Adela Gherghe îi avertiza pe vechii apropiaţi ai fostei administraţii (PSD -n.red.) că „robinetul s-a închis”. De atunci, nu a făcut altceva decât să-şi apropie, unul câte unul, exact aceiaşi trepăduşi pe care încerca, de ochii lumii, să-i ameninţe!
Toate proiectele votate până acum în Consiliul Local, auditul în primul rănd, au fost puse la sertar, pentru Adela Gherghe singurele care au contat şi contează au fost doar proiectele care vizează terenuri, de unde se pot câştiga comisioane grase din studiile de fezabilitate şi alte documentaţii!

Aaa, şi a mai contat ceva, să aibă neapărat majoritate în Consiliul Local ca să-şi treacă toate rahaturile mizerabile cum ar fi „locuinţele sociale” care sunt ultima prioritate pentru noi, cetăţenii comunei care am avut încredere într-un om atât de perfid cum este Adela Gherghe!

Odată ce are majoritate, va urma bineînţeles creşterea organigramei şi căpuşarea bugetului comunei cu funcţii împărţite în stânga şi în dreapta la cei care au ajutat-o cu bani şi cu voturi în campanie şi, cel mai grav, va continua japca pe faţă cu aceleaşi terenuri cu care îi ameninţa pe trepăduşi în toamna anului trecut că „a închis robinetul”! (…) Vechiul ei partid, iubirea ei, PSD, faţă de care şi în campania pentru primărie Adela Gherghe nu a contenit să-şi arate admiraţia, a primit-o cu braţele deschise pentru a forma o majoritate, iar împreună sunt sigur că vor face numai rele!“, a scris Lică pe unul dintre grupurile comunei de pe aceeaşi reţea de socializare pe care o foloseşte şi Adela Gherghe.
Rămâne să vedem în lunile şi anii ce urmează care sunt „costurile“ acestei alianţe toxice de la Malu Mare!

Oana Tărăban (USR-PLUS), consilier local Malu Mare:
„Astăzi, PNL Malu Mare a devenit aliatul PSD!

În campania electorală, PSD şi PNL s-au criticat reciproc şi s-au întrecut în acuze, iar astăzi s-au aliat şi au decis împreună viceprimarul comunei Malu Mare! Astăzi PNL a votat viceprimar PSD! Aşadar, PNL Malu Mare = PSD Malu Mare! S-a demonstrat astfel că interesele personale sunt mai presus decât binele locuitorilor comunei Malu Mare. Sper ca oamenii să taxeze asemenea comportamente ale persoanelor pe care le-au votat cu toată încrederea!“

Facebook Comments