,,ROMÂNIA lucrului făcut de mântuială” sau „merge şi aşa”

0

Când lucrurile nu ies aşa cum trebuie din comoditate, din rea voinţă sau pur si simplu din lipsă de profesionalism, mult prea des auzim spunându-se „merge şi aşa”. Din „România lucrului bine făcut” de prea multe ori rămâne „România lucrului făcut de mântuială”! Am asistat la degradarea societăţii până la un nivel al relaţiilor sociale pe care cu greu îl recunoaştem şi de care ne este ruşine.

Da, ştiu, este foarte dureros, dar în acelaşi timp este şi foarte adevărat! Dar mai ştiu şi un proverb japonez care spune că „Vă pierdeţi cinstea obrazului dacă promiteţi şi nu respectaţi!”. În ultimul timp cam asta s-a întâmplat, politicienii au tot promis până „şi-au văzut sacii în căruţă” şi apoi s-au cam răzgândit că, de, … „memoria electoratului este scurtă”.
Realitatea este că nu mai „merge şi aşa”, trebuie să schimbăm această mentalitate, să avem curaj să acceptăm decizia poporului fără a-l minţi, renunţând la promisiuni fără acoperire, la ajutor social contra vot, la şantaj privind locul de muncă în schimbul votului şi exemplele pot continua.

A venit momentul să ne maturizăm pentru că au trecut mai mult de 30 de ani de la Revoluţie, iar o condiţie a maturizării este construirea Societăţii Respectului. Respect pentru Educaţie, Sănătate, Muncă şi Valoare. Respect pentru cuvântul dat!

Stau de vorbă cu mulţi oameni din Craiova şi din judeţ, care îmi spun cu amărăciune ce bine ar fi fost dacă PMP era la guvernare, pentru că ar reprezenta partea stabilă şi serioasă din Guvern. Şi nu o spun numai simpatizanţii PMP, ci şi cei ai altor partide aflate la guvernare sau nu. Este târziu pentru lamentări acum, dar „Dă-i românului mintea de pe urmă!”.

Peste câteva zile va avea loc Congresul PMP, iar una din priorităţile noastre este recăpătarea încrederii bazate pe acţiuni concrete. Vom stabili direcţiile strategice de urmat, poziţionarea noastră faţă de celelalte forţe politice din România şi alegerea conducerii Partidului Mişcarea Populară.

Noi, Partidul Mişcarea Populară, credem că ROMÂNIA merită o soartă mai bună în următorii ani şi nu doar generaţii de sacrificiu într-o continuă tranziţie.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Anişoara Stănculescu, preşedinte PMP Dolj

Facebook Comments