Vâlcea: Numărul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus se apropie de 13.000

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din judeţul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în data de 23.02.2021, 12.809 persoane (atât din etapa I - personal medico-sanitar, cât şi din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecţiuni cronice şi personalului din domenii de activitate esenţiale), transmite Prefectura Vâlcea, în baza datelor de la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea.

0

„Numărul total al dozelor de vaccin anti-COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1, cât şi la doza nr. 2) este de 21.514. Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 12.809. Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 8.705.
Vă reamintim că în judeţul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt momentan operaţionale nouă centre de vaccinare: trei centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Şcolii Gimnaziale «Anton Pann» şi sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgăşani (sala de sport a Liceului Tehnologic «Brătianu»), un centru în oraşul Bălceşti (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în oraşul Brezoi (în cadrul Spitalului Orăşenesc Brezoi), un centru în oraşul Horezu (sala de sport a Liceului «Constantin Brâncoveanu»), un centru în oraşul Călimăneşti (în cadrul campusului şcolar al Liceului Tehnologic Călimăneşti – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) şi un centru în comuna Budeşti (în cadrul căminului cultural din satul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt şi 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidenţiale publice şi private care au solicitat vaccinarea. Menţionăm că vaccinarea este gratuită şi voluntară.
Informaţii oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma naţională despre vaccinarea COVID-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro ”, precizează Prefectura judeţului Vâlcea.

11.655 cazuri cu virusul SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 11.655 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. „În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 115 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 91 au forme medii şi 13 sunt internate în secţia ATI. În acest moment, în judeţ, sunt 11 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, la agenţi economici şi în cadrul instituţiilor publice.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea două persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.834 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei”, a mai precizat DSP Vâlcea marţi, 23 februarie.

Facebook Comments