Peste 10.500 de persoane s-au vaccinat anticovid-19 în Vâlcea

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 10.667 de persoane (atât din etapa I - personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale), potrivit Prefecturii Vâlcea.

0

„Numărul total al dozelor de vaccin anticovid-19 administrate (atât la doza nr.1, cât și la doza nr.2) este de 17.446, dintre care 15.858 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 1.288 sunt doze de vaccin Moderna și 300 sunt doze de vaccin AstraZeneca. Numărul persoanelor vaccinate cu doza nr. 1 este de 10.667, iar cel al persoanelor vaccinate cu doza nr.2 este de 6.779.

Sunt operaționale nouă centre de vaccinare

Vă reamintim că începând de luni, 15 februarie a.c., la nivelul județului Valcea au fost deschise încă trei centre de vaccinare comunitare, astfel că în prezent, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, sunt operaționale 9 centre de vaccinare: trei centre în municipiul Rm. Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic ”Brătianu”), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie, nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești (în cadrul Căminului cultural din staul Ruda – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private care au solicitat vaccinarea.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea Covid-19 – RoVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat Prefectura Vâlcea într-un comunicat remis presei.

Facebook Comments