Apocalipsa după Termo

0

Nici nu a început bine luna februarie, că s-a și dovedit a fi un adevărat „Făurar” de avarii pentru Complexul Energetic Oltenia, deci implicit pentru Termo Craiova, societatea falimentată deliberat, despre care am vorbit și săptămâna trecută și tot vorbim de câțiva ani încoace. Dar se pare că Primăria Craiova se ghidează după zicala „câinii latră, ursul trece”: cetățenii și puținii politicieni responsabili atrag atenția, dar Primăria face numai ce-i convine, dând uitării promisiunile din campania electorală!

Astfel începe șirul avariilor făuritoare de nervi și periculoase pentru sănătatea craiovenilor:
– 02.02.2021, are loc prima AVARIE și, ca urmare a efectuării unor reparații la rețeaua primară de distribuție a agentului termic a Complexului Energetic Oltenia, se oprește furnizarea de agent termic (apa caldă menajeră și încălzirea) la Punctul Termic (PT) 1 și 2 Romanescu, fiind afectate 374 de apartamente;                                                                          – – 09.02.2021, a doua Avarie și se oprește furnizarea de agent termic la PT 3 Brazdă la care sunt arondate 835 de apartamente;
– 12.02.2021, a treia avarie, oprindu-se furnizarea de agent termic la șase PT-uri din cartierul Valea Roșie, afectând 5.468 de apartamente.

Făcând un calcul matematic rapid, rezultă că 12% din totalul apartamentelor Craiovei au „stat la rece” numai în prima decadă a „făurarului de avarii”. Dar februarie nu s-a terminat încă și până să-și intre în drepturi primăvara mai este „un bob zăbavă”!

Fiecare comunicat dat de TERMO CRAIOVA se încheie plângăreț: „Ne cerem scuze pentru problemele create, dar avaria nu aparține SC Termo Craiova SRL, ci Complexului Energetic Oltenia”. Adică, uzitând de principiul „nici usturoi n-a mâncat Primăria, nici vreo vină n-are TERMO Craiova”, arunca pisica îngheţată în curtea CEO și, implicit, în apartamentele craiovenilor.
Avariile au început la mai puțin de o lună după ce SIOMAX SPRL, administratorul judiciar al SC TERMO CRAIOVA SRL, aflat în procedură de reorganizare judiciară în dosarul nr. 140/63/2015 al Tribunalului Mehedinți, pe fondul scăderii încasărilor și majorării debitelor restante în principal de la asociațiile de proprietari/locatari, aduce la cunoștința tuturor beneficiarilor serviciilor de termoficare care înregistrează datorii către SC TERMO SRL faptul că, începând cu primele zile ale lunii ianuarie 2021, se va analiza pentru fiecare asociație în parte situația datoriilor, situația plăților efectuate către SC Termo Craiova SRL în perioada 01.01.2020 – 31.12.2020 și modul de respectare a convențiilor de plată a restanțelor.
Astfel, se pune în vedere reprezentanților asociațiilor de proprietari achitarea de urgență a datoriilor în termenul convenit/contractat, în caz contrar urmând a se proceda la sistarea furnizării agentului termic.

Amenințarea cu sistarea agentului termic e un fel de ,,baba-oarba” pentru că, pe lângă faptul că nu se poate realiza din punct de vedere tehnic numai debranșarea rău-platnicilor, nu e moral și  etic, frizează ridicolul situației și atacă bunul simț al cetățeanului care este la zi cu plata facturilor să-i oprești căldura și apa caldă. Sistarea furnizării agentului termic se poate face doar pe asociație sau pe bloc, lucru pe care îl știu și restanțierii. Am primit câteva mesaje pline de îngrijorare de la câteva familii din Brazdă și din 1 Mai pe această temă. Oamenii se întreabă cu ce sunt ei de vină că, dintr-un bloc de 20 de apartamente, doar două au restanțe, adică să plătească întregul pentru parte? Corect, domnilor cetățeni ai Craiovei, buni plătitori de facturi, dar, din păcate pentru dumneavoastră, clasa politică craioveană și-a dovedit de mult timp neputința. Primăria Craiova, cu bună știință sau din neștiință, a respins soluțiile venite din partea CEO și a lăsat TERMO CRAIOVA să ajungă în situația falimentară de acum!

Facebook Comments