Gorj: 22 milioane lei, despăgubiri pentru inundaţiile din ultimele luni

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au solicitat Guvernului acordarea unei părţi din suma estimată după evaluarea pagubelor produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie, valoarea fiind de aproximativ 22 milioane lei.

0

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Corina Belteu, este vorba despre pagubele produse de inundaţii în 16 unităţi administrativ-teritoriale, plus Consiliul Judeţean, care solicită despăgubiri pentru afectarea drumurilor judeţene. „Am solicitat o parte din suma necesară după evaluarea pagubelor produse de inundaţiile din decembrie şi începutul lunii ianuarie. Este vorba despre 16 UAT-uri, plus Consiliul Judeţean, respectiv câţiva kilometri de drumuri judeţene. Suma pe care am solicitat-o este de aproximativ 22 milioane de lei. Mai sunt alte 10 UAT-uri care trebuie să trimită situaţiile privind evaluarea pagubelor şi vom solicita şi pentru acestea ulterior“, a spus Corina Belteu.


Aceasta a adăugat că cei mai mulţi bani au fost solicitaţi pentru localităţile Runcu, Padeş, Peştişani şi Teleşti şi pentru drumurile judeţene.

Facebook Comments