Ramona Cupă şi Ionică Negru sunt noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mehedinţi

După mai bine de trei luni de negocieri intense, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi-a desemnat majoritatea care va administra timp de patru ani judeţul şi, implicit, şi-a ales vicepreşedinţii. Deşi avea singur majoritate simplă, PSD a optat pentru liniştea necesară adoptării viitoarelor proiecte de dezvoltare şi a format o majoritate minimă de 18 voturi din cele 31 disponibile. Cei doi vicepreşedinţi care îl vor seconda, în următorii patru ani, pe preşedintele Aladin Georgescu sunt Ramona Cupă (PMP) şi Ionică Negru (PSD).

0

A fost o aşteptare lungă, după constituirea noului for legislativ judeţean, la finele lunii septembrie 2020. Au fost, de asemenea, negocieri intense, în multe momente chiar dure şi tensionate, pentru ca la Consiliul Judeţean să se formeze o majoritate stabilă. Tehnic vorbind, în urma alegerilor locale de anul trecut, PSD a obţinut 15 mandate din cele 30, PNL a obţinut 11 mandate de consilieri, PMP a obţinut 2 mandate, iar PRO ROMÂNIA tot 2 mandate. Cum preşedintele CJ Mehedinţi a fost ales, în acest an, uninominal, acesta are şi el drept de vot, în aşa fel încât numărul maxim de voturi la nivelul forului legislativ local este de 31. Teoretic, PSD, cu cele 16 voturi la îndemână, şi-ar fi putut alege singur vicepreşedinţii, izolându-i pe ceilalţi actori politici. Doar că majoritatea ar fi fost una la limită şi extrem de fragilă. În aceste condiţii, calculele făcute au fost materializate spre cea mai bună soluţie: PSD şi PMP, adică o majoritate de cel puţin 18 voturi.

Cea mai bună alegere

Trei erau variantele de alianţă pe care le putea experimenta PSD în Consiliul Judeţean: cu PNL, cu PMP şi cu PRO ROMÂNIA. Cum nimeni nu era dispus să parieze pe un cal mort, PRO ROMÂNIA a fost exclusă din start. Varianta cu PNL, deşi ar fi asigurat o majoritate de 26 de voturi, era una riscantă pentru PSD, de tipul clasic definit „în pat cu duşmanul”. În aceste condiţii, consilierii judeţeni au votat pentru alegerea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mehedinţi din partea PSD şi PMP. Evident că liberalii au avut propria lor propunere, în persoana consilierului Marian Goşa, dar acesta nu a reuşit să obţină decât 13 voturi. În urma votului secret, exprimat de cei 30 de consilieri judeţeni plus preşedintele Aladin Georgescu, reprezentantul PSD a obţinut 20 de voturi, reprezentantul PMP a obţinut 18 voturi, iar reprezentantul PNL a obţinut 13 voturi. 
Astfel, cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi vor fi ocupate, în următorii patru ani, de Ionică Negru şi Ramona Cupă.

Ramona Cupă

„Este o deosebită onoare pentru mine, dar şi pentru Partidul Mişcarea Populară, în numele căruia am fost aleasă consilier judeţean, să beneficiez de încrederea dumneavoastră, pentru deveni vicepreşedinte al celui mai important for legislativ local. Sunt conştientă de faptul că responsabilitatea majoră care îmi revine din această calitate este aceea de a lucra în beneficiul locuitorilor acestui judeţ şi de a promova proiecte de dezvoltare, atât de necesare judeţului nostru. Voi rămâne consecventă principiilor autentice de dreapta, promovate în timpul campaniei electorale şi voi face tot posibilul pentru a promova proiectele propuse mehedinţenilor. Votul dumneavoastră de astăzi vine să completeze votul de încredere acordat de mehedinţeni, în numele cărora voi acţiona ca un factor de echilibru între politică şi administraţie locală. Pentru binele oamenilor care ne-au ales, vă chem la începutul acestui mandat dificil să ne unim forţele şi, indiferent de culoare politică, ambiţii sau orgolii, să acţionăm unitar, just şi cu bună credinţă, pentru a ne ridica la nivelul aşteptărilor celor care ne-au ales, pentru a promova proiecte de dezvoltare menite să ridice calitatea vieţii locuitorilor acestui frumos judeţ”, a declarat vicepreşedintele CJ Mehedinţi, Ramona Cupă.

„În urma votului exercitat de consilierii judeţeni, colegul meu, Ionică Negru, din partea PSD, a obţinut 20 voturi şi va ocupa funcţia de vicepreşedinte pentru al doilea mandat. Am avut o foarte bună colaborare în primul mandat, cunoaşte foarte bine proiectele pe care le avem în implementare şi am convingerea că va contribui semnificativ la bunul mers al lucrurilor în dezvoltarea judeţului! Îi doresc mult succes şi îl felicit pentru funcţia în care a fost ales! Cel de-al doilea post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi este Ramona Cupă, din partea PMP, care a obţinut un număr de 18 voturi. Este consilier aflat la primul mandat şi am speranţa că va da un suflu constructiv obiectivelor pe care le avem!  Îi doresc mult succes şi o felicit pentru noua calitate!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Ionică Negru

„Astăzi am fost ales pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi! Consider că este, în continuare, o onoare să ocup această funcţie în conducerea Consiliului Judeţean şi îi mulţumesc preşedintelui Aladin Georgescu pentru încrederea pe care o are în persoana mea pentru a mă propune pentru a treia oară în această poziţie! Este şi o confirmare a muncii depuse în cursul anilor trecuţi şi vă asigur că voi sprijini în continuare, alături de preşedintele Aladin Georgescu, implementarea proiectelor pentru dezvoltarea judeţului Mehedinţi! Mulţumesc şi colegilor consilieri pentru votul pe care mi l-au acordat! Continuăm împreună!”, a declarat vicepreşedintele CJ Mehedinţi, Ionică Negru.

Facebook Comments