Garda de Mediu Gorj a aplicat amenzi în valoare de 2,5 milioane lei în 2020

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au efectuat, pe parcursul anului trecut, aproximativ 800 de inspecţii în domeniul poluării industriale şi alte peste 100 în cel al biodiversităţii şi ariilor protejate, fiind aplicate sancţiuni în valoare de aproape 2,5 milioane lei.

0

„În anul 2020 au fost efectuate 885 de inspecţii de mediu, dintre care 784 s-au realizat în domeniul poluării industriale şi 101 în domeniul biodiversităţii şi ariilor protejate. Au fost aplicate un număr de 115 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.499.900 lei. Au fost propuse spre suspendare 7 autorizaţii de mediu, în 18 cazuri au fost aplicate sancţiuni complementare constând în suspendări de activitate, iar într-un caz desfiinţare de lucrări“, se precizează într-o informare a Gărzii de Mediu Gorj.

Una dintre cele mai mari amenzi, în valoare de 100.000 lei, a fost aplicată operatorului care acţionează pentru transportul ţiţeiului pe raza localităţii Jupâneşti, sat Viersani, acolo unde comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că, din pricina unei avarii la un colector transport ţiţei, s-a produs poluarea unui curs de apă cu debit nepermanent (ogaş).
Un incident similar a fost constatat şi în zona localităţii Ţicleni, acolo unde s-a produs o avarie la un colector de transport amestec ţiţei – apă sărată. Pentru că operatorul economic responsabil de activitatea de extracţie şi transport a hidrocarburilor nu a identificat şi nu a prevenit riscurile acestui incident de mediu, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei şi au stabilit măsuri de ecologizare a terenului poluat.

Facebook Comments