Directoarea Şcolii „Traian“ din Craiova, acuzată că a jignit o elevă: „Râzi, tâmpito, nesimţito!“

0

Şcoala „Traian“ din Craiova, considerată una dintre cele mai bune unităţi de învăţământ din oraş, stă pe un butoi cu pulbere, după ce un grup de profesori a acuzat-o pe directoarea Maria Daşu, printr-un email trimis către redacţiile mai multor ziare şi televiziuni, de mai multe ilegalităţi. Pe lângă aceste acuzaţii, care nu sunt încă probate, aceştia au ataşat şi o înregistrare audio în care Maria Daşu jigneşte o elevă în timpul unei ore. Limbajul şi tonul folosit de directoarea Şcolii „Traian“ din Craiova este total nepotrivit pentru un cadru didactic. În cele 30 de secunde de înregistrare se aude cum Maria Daşu îi spune elevei că este „nesimţită“ şi „tâmpită“. Aceasta nu se opreşte nici chiar în momentul în care eleva îi spune că nu are dreptul să i se adreseze în acest fel. Ba chiar, se enervează şi mai tare şi o ameninţă pe tânără, spunându-i că „Taci din gură, copil nesimţit. (…) Taci din gură că nu ştii nimic. Ia uite-te, îşi pune ea ambiţia cu mine. (…) Vezi tu!“.

Acuzaţii grave

„Se poartă foarte urât cu cei care (…) au îndrăzneala să o contrazică. (…) A profitat de faptul că este soția unui judecător, foarte apropiat de PSD. A instalat teama și teroarea în școală. Cadrelor didactice le este frică să își expună punctele de vedere. S-a răzbunat de fiecare dată pe cei care nu au avut aceleași păreri cu ea. O doamnă învățătoare a fost umilită, batjocorită și denigrată sistematic în toți acești 8 ani de când este la conducerea școlii“, susţin semnatarii scrisorii adresate mass-media.
Aceştia mai spun că Maria Daşu s-ar bucura şi de sprijinul inspectorului școlar general al IŞJ Dolj, Monica Sună, pe care o caracterizează ca fiind „o individă lipsită total de profesionalism și care promovează în continuare impostura, aroganța, corupția“.

Directoarea Daşu susţine că a fost şantajată

„La început nu pare să fie (vocea mea – n.red.), dar la sfârșit a mea e”, recunoaște directoarea Școlii „Traian”, Maria Dașu, citată de Jurnalul Olteniei. Conform publicaţiei, aceasta susține că, la începutul anului, a fost șantajată cu înregistrarea în care o jigneşte pe elevă pentru a-și da demisia. Însă, după ce a discutat cu soțul său, care este judecător, a decis să facă o plângere penală împotriva celor care au șantajat-o.
Directoarea afirmă că, de mai mult timp, primește mail-uri cu diferite acuzații, pe care susține că le-a demontat inclusiv în fața unor procurori de la DNA, mail-uri care nu sunt asumate de nimeni. „Bănuiesc că sunt două colege, dar nu am dovezi”.
Referitor la înregistrare, Maria Dașu spune că la oră sa „nu mișcă nimeni” și că dacă a făcut-o este pentru că în ziua respectivă elevi ai școlii ar fi făcut mai multe lucruri nu tocmai plăcute. Ba chiar, spune că tuturor profersorilor li se mai întâmplă să mai țipe la elevi.

Reprezentanții IŞJ Dolj au anunțat ca vor declanșa o anchetă în acest caz.
„Inspectoratul Școlar Județean Dolj s-a autosesizat privind acest caz, urmând a se demara verificarea aspectelor semnalate și, în funcție de rezultatul verificării, se vor lua măsurile care se impun, conform legislației în vigoare”, au transmis reprezentanții ISJ Dolj.

Facebook Comments