Zbor estival către Sharm El Sheikh de pe Aeroportul Craiova

Reprezentanţii Aeroportului Craiova au anunţat vineri că, începând cu sfârşitul lunii aprilie, turiştii care îşi doresc o destinaţie exotică în acest an vor avea la dispoziţie o cursă charter către celebra staţiune egipteană Sharm El Sheikh. Vacanţele sunt oferite de către agenţia agenția de turism Mapamond și turoperatorul Cocktail Holidays, iar zborurile vor fi operate cu o aeronavă Airbus, aparţinând EgyptAir.

0

Directorul general al AIC, Sorin Manda, a precizat că, după aproape un an în care Aeroportul Internațional Craiova a avut de suferit din cauza restricțiilor impuse de pandemie, încep să apară şi veştile bune. „Suntem în măsură să anunțăm că, împreună cu partenerii noștri – Agenția de Turism Mapamond și turoperatorul Cocktail Holidays, punem la dispoziția oltenilor o nouă destinație de vacanță cu plecare de aici – Sharm El Sheikh, din Egipt“, a declarat Sorin Manda.  

Sorin Manda

Conform reprezentanţilor agenției de turism Mapamond, pentru început este prevăzută o singură cursă pe săptămână, iar primul zbor către staţiunea de la Marea Roşie este programată pentru data de 30 aprilie. Totuşi, în funcţie de interesul manifestat de turişti, se ia în calcul mărirea numărului de curse săptămânale. Aceştia au mai spus că preţurile pentru un sejur de 7 nopţi, cu toate taxele incluse, la un hote de 5 stele, pleacă de la 650 de euro de persoană şi urcă în funcţie de preferinţele clienţilor.

Aeroportul din Craiova, prioritate pentru CJ Dolj

La rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a declarat că Aeroportul din Craiova este o prioritate a instituţiei pe care o conduce, fiind principala poartă de acces care leagă Oltenia de Europa. „Aeroportul Internațional Craiova a ocupat un loc aparte în tot ceea ce a însemnat, de-a lungul timpului, strategia pentru dezvoltarea județului Dolj. Este o instituție a cărei ascensiune a pornit într-un moment în care prea puțini îi acordau vreo șansă. Am creat condițiile de infrastructură necesare pentru creșterea numărului de curse aeriene directe și, ca urmare, numărul pasagerilor a urcat considerabil, de la sub 120.000 în anul 2015 la peste 500.000 în 2019. Ne așteptam ca și în 2020 să înregistrăm o evoluție semnificativă, însă a urmat această pandemie și multe destinații nu au mai putut fi acoperite.


Însă aeroportul rămâne printre obiectivele investiționale importante ale Consiliului Județean Dolj. Dacă în anii trecuți am reușit să refacem pista de aterizare și am reabilitat și extins de 4 ori platforma de staționare a aeronavelor, printr-un demers de peste 20 de milioane de euro, acum avem în derulare 3 proiecte mari.
Unul dintre ele vizează extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri, printr-o investiție în valoare de peste 6 milioane de euro, finanțată din bugetul propriu. Astfel, vom construi 2 corpuri de clădire, cu o suprafață desfășurată de 2.250 de metri pătrați, și vom crește capacitatea de procesare până la 1.150.000 de pasageri pe an“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Facebook Comments