Craiova: Cinci medici de la Spitalul de Boli Infecţioase au fost vaccinaţi anti-Covid

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început şi în Dolj, primii beneficiari fiind cinci medici ai Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, din care trei sunt şefi de secţie. Este vorba despre conf. univ. dr. Iulian Diaconescu - şeful secţiei Boli Infecţioase Adulţi II, dr. Adriana Georgescu - şefa Clinicii de Pediatrie Copii, dr. Florentina Dumitrescu - şefa Clinicii de Imunodeficienţă, dr. Mariana Sterescu, medic Boli Infecţioase Copii şi dr. Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

0

„Avem programate 90 de persoane să se vaccineze în cele cinci zile rămase până la sfârşitul anului, dintr-un total de 384 care se vor vaccina. Vaccinarea va continua la începutul anului viitor. Procedurile durează puţin, pentru că implică un consimţământ care trebuie semnat. Este un triaj care se face înainte de vaccinare, urmează vaccinarea propriu-zisă, se introduc datele în Registrul naţional de vaccinare electronic, apoi beneficiarul vaccinului aşteaptă un sfert de oră într-o cameră alăturată pentru a se observa dacă apar efecte adverse. Deci toată procedura durează un pic şi de aceea avem programate până la sfârşitul anului 90 de persoane, adică circa 20 de persoane pe zi. S-au făcut programările, iar pentru fiecare zi se ştie cine va fi vaccinat“, a declarat dr. Dragoş Nicolosu, responsabilul activităţii de vaccinare din cadrul spitalului. Acesta a mai spus că toate cele 384 de persoane care se vor vaccina sunt cadre medicale şi personal tehnic. „În 9 luni de pandemie au fost şi intervenţii care au necesitat şi intrarea personalului tehnic şi administrativ în secţiile de Covid. Ca atare, persoanele care se vaccinează sunt atât cadre medicale, cât şi din rândul personalului tehnic şi administrativ“, a mai spus Nicolosu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova, Adina Turcu, a declarat că cele 384 de persoane care se vor vaccina sunt din rândul celor 520 de angajaţi ai spitalului care şi-au exprimat dorinţa în acest sens.

Facebook Comments