Adjunctul lui Cosmin Vasile la CJ Dolj a dat kilometrajul peste cap în campanie, alergând pentru două formaţiuni
Antonie Solomon, condamnat la muncă în folosul partidelor

Să joci împotriva ta însuţi e o manevră care la şah ţine de antrenamentul marilor campioni. Ex-primarul Craiovei, Antonie Solomon, a transpus mişcarea în politica iernii lui 2020, când a reuşit să meargă în campanie electorală pentru două partide diferite, mergând pe aceleaşi trasee, pozând în aceleaşi locuri. În cele din urmă, s-a bătut la scor: partidele pe care le-a plimbat în campanie au obţinut împreună 47 la sută din voturile doljenilor: unul 46, celalalt 0, 90.

0

La puţin timp după finalizarea alegerilor locale din 27 septembrie, Antonie Solomon, candidatul PER la Primăria Craiova, apărea la sediul PSD Dolj, cot la cot cu Lia Olguţa Vasilescu, contracandidata sa în alegeri, anunţând o alianţă postelectorală între cele două filiale de partid. Solomon, care negase vehement în timpul campaniei o posibilă înţelegere cu PSD, a preîntâmpinat eventualele întrebări despre reorientarea politică, lansând un soi de autodenunţ. „Eu nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici de centru, cum este Partidul Ecologist. Eu sunt de sens giratoriu! M-am plimbat pe la toţi. De ce? Ca să ajut Craiova! Nu cred în doctrine, cred în oameni. Eu am spus de la început că îmi doresc să intru în discuţie cu orice partid care vrea binele Craiovei. Am întins mâna şi mi-a strâns-o Claudiu Manda”, spunea, la mijlocul lunii octombrie, Antonie Solomon, dând asigurări că îi va ajuta pe pesedişti inclusiv în campania pentru alegerile parlamentare.

Solomon, ecologist de ultimă instanţă

Ziua de campanie alături de PER

În urma înţelegerii cu PSD, ecologiştii doljeni au obţinut pentru Solomon postul de vicepreşedinte al CJ Dolj, numai că lucrurile s-a complicat luna următoare în debutul campaniei electorale, când de serviciile lui Solomon s-a arătat interesat chiar şi propriul partid. Pe 6 noiembrie, a descins la Craiova preşedintele PER, Dănuţ Pop, secondat de ex-pesedistul Şerban Nicolae, una dintre achiziţiile de marcă reuşite de ecologişti pe ultima sută de metri. Solomon, pe jumătate gazdă, pe jumătate invitat special, s-a grăbit să-i asigure pe oaspeţii de la Bucureşti de sprijinul său, numai la nevoie însă. „Aici în Dolj, între filiala PER Dolj şi PSD Dolj a avut loc o alianţă prin care noi am acceptat şi am primit câte ceva în administraţia locală şi judeţeană. Au promis că ne vor sprijini cu două dintre proiectele pe care le-am vânturat în campania electorală pentru alegerile locale. Alegerile parlamentare reprezintă o altă temă. Dacă voi simţi, prin măsurătorile care se fac la nivel de ţară, la nivel de localitate, că PER mai are nevoie de 15.000-20.000 de voturi, eu mă voi bate ca să le aduc. Dacă din măsurători rezultă altceva, atunci trebuie să mă gândesc foarte bine, împreună cu colegii mei, ce vom face, cum să ajutăm ca să mai avem şi noi ecologiştii acces la Parlament şi la Guvern. Deşi e foarte greu, eu n-o să stau cu mâna întinsă nici la Palatul Victoria, nici la Cotroceni, n-au ei bani să mărească pensiile, darămite să ajute o comunitate locală”, a spus Solomon. 

PSD şi PER, fotografie la minut cu Aurică

Ziua de campanie alături de PSD

Din cât se pare, ecologiştii chiar n-au avut nevoie de 15.000-20.000 de voturi, cel puţin până pe ultima sută de metri a campaniei, aşa că Solomon şi-a petrecut bună parte din luna noiembrie, prin pieţe şi pe străzile Craiovei, în campanie alături de Lia Olguţa Vasilescu. Pozele cu cei doi, la braţ printre craioveni, în mijlocul echipelor de campanie ale PSD Craiova au umplut facebook-ul. Cum comportamentul electoral faţă de un competitor politic la alegerile parlamentare, fie el şi aliat pe plan local, nu era tocmai unul normal, pe piaţă au început să apară informaţii privind o eventuală excludere a lui Antonie Solomon din PER. Informaţiile cu pricina au fost combătute chiar de PER Dolj, pe pagina oficială de facebook a formaţiunii: „Antonie Solomon, membru al Partidului Ecologist Român, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, a ieşit în campanie împreună cu candidatul Cosmin Vătafu, din partea Partidului Ecologist Român la Senatul României, dl Dănuţ Pop, preşedintele Partidului Ecologist Român şi membri ai Partidului Ecologist Român, Filiala Dolj, în data de 02.12.2020. Antonie Solomon reprezintă un membru marcant al Partidului Ecologist Român şi nu s-a discutat niciodată de excluderea dumnealui din partid. Informaţia apărută în presă cât şi în mediul online este o ştire falsă”. Drept dovadă, ecologiştii au postat şi două poze cu Solomon, în campanie cu ecologiştii prin Piaţa Centrală a Craiovei. Imaginile, postate în data de 3 decembrie în jurul prânzului, erau realizate practic în aceleaşi locuri în care Solomon făcuse campanie cu PSD, ex-primarul schimbând doar anturajul, nu şi decorul. Victoria de etapă a ecologiştior în bătălia pe serviciile electorale ale lui Solomon  nu a durat însă decât câteva ore. În seara aceleiaşi zile, fostul edil-şef şi-a făcut din nou apariţia pe facebook, din nou în rândul pesediştilor.   

Marea întrebare care se pune e: până la urmă, cu cine a votat Antonie Solomon pe 6 decembrie? Dacă a votat!

Facebook Comments