Vâlcea atinge suta de morţi din cauza Covid-19

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 8.041 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi au fost înregistrate 101 decese, a anunţat Prefectura Vâlcea.

0

17 persoane sunt internate la ATI cu forme grave ale bolii

„În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 208  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 41sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 150 au forme medii şi 17 sunt internate în secţia ATI.

În acest moment, în judeţ sunt 32 de focare de SARS-CoV-2 în centre rezidenţiale,  unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 6.446 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei”, potrivit oficialilor Instituţiei Prefectului. 

Circa 52.400 de teste au fost făcute de la începutul pandemiei

„În judeţ, în baza definiţiei de caz a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată au fost realizate 30.878 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 21.577 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 97 de decizii de izolare şi 124 de decizii de carantină, în prezent, 918 persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 579 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu). Menţionăm că datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2,  a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unităţile sanitare de pe teritoriul judeţului Vâlcea, recomandăm cetăţenilor precauţie, evitarea spaţiilor aglomerate şi a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor şi purtarea măştii de protecţie”, mai precizează reprezentanţii Prefecturii Vâlcea.

Facebook Comments