Ludovic Orban vrea modificarea Codului Administrativ pentru a elimina pensiile speciale

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că Legea bugetului de stat ar putea fi aprobată la sfârșitul lui Decembrie sau începutul lui Ianuarie.

0

Premierul Ludovic Orban a anunțat că vrea să modifice Codul Administrativ, astfel încât pensiile speciale ale primarilor, vicepreşedinţilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene să fie amânate din nou. „După alegeri trebuie dezbătut în Parlament acest lucru, pentru că, şi aici nu mi se pare corect, eu cred că orice om care deţine o funcţie de demnitate publică, indiferent că este parlamentar, primar, ministru trebuie să aibă un venit decent. Şi aici trebuie să ştim că au crescut şi pentru parlamentari, şi pentru miniştri, şi pentru primari, şi pentru preşedinţi de consilii judeţene au crescut indemnizaţiile. Atunci când ai o indemnizaţie decentă, rezonabilă, în care se reflectă responsabilitatea şi importanţa în societate a funcţiei respective, vei beneficia pe contributivitate de o pensie mai mare, deci nu mai este nevoie de o pensie specială”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a mărturisit că în viitoarea legislatură a Parlamentului, deputații și senatorii PNL vor avea ca obiectiv clar: eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii neamului.

Facebook Comments