Opt sportive de la SCM Râmnicu Vâlcea au fost selectate pentru Campionatul European din Danemarca

La o săptămână după ce Norvegia a anunțat că se retrage din poziția de co-gazdă a Europeanului (3-20 decembrie), Danemarca a acceptat să organizeze turneul final exclusiv pe teritoriul danez, la Herning și Kolding. România va juca la Kolding, împreună cu adversarele din Grupa D: Germania, Norvegia și Polonia.

0

În acest context, reprezentanții SCM Râmnicu Vâlcea au anunțat că opt jucătoare ale echipei vâlcene vor participa la acest turneu din partea mai multor formații europene. „Vești bune pentru iubitorii handbalului feminin. După o perioadă de incertitudine cauzată  de actuala situație pandemică, Danemarca va găzdui toate grupele Campionatului European de handbal, competiţie care va avea loc în perioada 3-20 decembrie 2020.
Competiția va fi organizată în două orașe, Herning (gazda grupelor A și B) și Kolding (gazda grupelor C și D). Inițial, grupele C și  D au fost programate să se dispute la Trondheim, în Norvegia, dar din cauza faptului că autoritățile norvegiene nu au îngăduit organizarea acestui turneu, cu foarte mari eforturi, EHF a reușit să gasească  înțelegere în statul vecin, Danemarca, urmând ca aceste grupe să  se desfășoare în Kolding.

Componența grupelor

Grupa A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia 
Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia 
Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația 
Grupa D: România, Norvegia, Germania, Polonia”. Potrivit unui anunț de pe pagina oficială a SCM Rm.Vâlcea.

Jucătoare SCM Râmnicu Vâlcea

„Echipa noastră va fi reprezentată la acest turneu de nu mai puţin de opt sportive, componente a patru naționalităţi:
▶Marta Zderic Batinovic – goalkeeper – Muntenegru 
▶Marta Lopez – extremă dreapta – Spania 
▶Alicia Fernandez Fraga – centru – Spania 
▶Mireya Gonzalez Alvarez – inter dreapta – Spania 
▶Zeljka Nikolic – extremă dreapta – Serbia 
▶Jelena Trifunovic – inter stânga – Serbia 
▶Kristina Liscevic – centru – Serbia 
▶Evgenija Andreevna Minevskaja – inter stânga – Germania 
▶Diana Cristiana Ciuca – goalkeeper – Romania 
Diana a fost convocată de urgență la lotul național al tricolorelor. Ne dorim să fie prezentă la EURO și să ne încânte, ca de obicei, cu paradele sale. Pe parcursul turneului final din Danemarca vă vom ține la curent cu prestația componentelor formației noastre”, au mai precizat reprezentanții SCM.

Facebook Comments