Raed Arafat a anunțat câtă populație trebuie să se vaccineze pentru a scăpa de coronavirus

România se pregătește intens pentru a primi primele doze de vaccin împotriva coronavirusului. Potrivit informațiilor oficiale, va fi o campanie de informare a populației despre eficacitatea acestuia.

0

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a mărturisit Cât de sigur va fi vaccinul împotriva coronavirusului și ce efecte secundare va avea. „Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației. Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Șeful DSU a explicat că este nevoie ca 60-70% din populație să se vaccineze pentru ca virusul să dispară din societate. Totodată, a confirmat că atunci când îi va veni rândul el se va vaccina. „După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a adăugat Raed Arafat pentru sursa citata mai sus. 

Facebook Comments