Vâlcea: Candidatul PRO România la Senat doreşte testarea psihologică a celor care deţin funcţii de demnitate publică

Psihologul clinician principal Adrian-Daniel Sandu, preşedinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea şi candidat la Senatul României, doreşte să iniţieze demersuri în scopul modificării legislaţiei referitoare la psihologii clinicieni, privind decontarea serviciilor de Psihologie clinică şi Psihoterapie prin sistemul asigurărilor de sănătate şi de acordare a dreptului psihologilor clinicieni de a încheia contracte directe cu Casele de Asigurări de Sănătate. Această modificare legislativă ar permite ca toate categoriile de personal să beneficieze de evaluare psihologică la angajare şi de control periodic la reluarea activităţii. Sandu vizează şi funcţiile de demnitate publică, opinând că românii nu pot fi conduşi de persoane cu afecţiuni psihice.

0

Potrivit lui Adrian Sandu, cei care au nevoie de servicii din partea psihologilor vor beneficia de gratuitate. Este vorba despre evaluare psihologică, terapie logopedică, stimulare cognitivă, terapie ABA şi PECS (pentru copii cu autism ), psihoterapie, consiliere psihologică etc. „Voi iniţia modificarea Legislaţiei Muncii, astfel încât toate categoriile de personal să beneficieze de evaluare psihologică la angajare, control periodic şi la reluarea activităţii. Prioritar este ca testarea să vizeze şi funcţiile de demnitate publică, nu putem accepta să fim conduşi de persoane cu afecţiuni psihice”, a declarat Adrian Sandu.

Candidatul PRO România a mai adăugat că vizează şi modificarea Legislaţiei privind persoanele cu handicap, astfel încât să se revină la înfiinţarea Comisiei Superioare de Expertiză, desfiinţarea acesteia ducând în prezent la un blocaj instituţional şi la obţinerea greoaie a drepturilor persoanelor cu handicap numai pe calea justiţiei.

Realizat de Mişcoci Marielena Întreprindere Individuală; Comandat de Partidul PRO România Filiala Vâlcea; CMF 11200008

Facebook Comments