PMP Dolj, provocare pentru candidații la parlamentare: Pact pe împuținarea aleșilor și a pensiilor speciale

Candidații PMP la Camera Deputaților și Senat aruncă mănușa competitorilor din cursa pentru Parlament, propunând ca aceștia să semneze la unison un angajament cu privire la eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni și reducerea numărului de parlamentari la 300, proiect rezultat din referendumul pe această temă din 2009 și pe care popularii și l-au asumat încă de la înființare.

0

Anișoara Stănculescu, președinte PMP Dolj și candidat pe prima poziție la Camera Deputaților a partidului, a prezentat azi pactul inițiat de populari, într-o conferință de presă organizată în aer liber, în fața sediului organizației județene din Craiova. Dcumentul a fost înaintat tuturor filialelor județene de partid și așteaptă semnăturile candidaților de pe primele poziții, a precizat șefa PMP Dolj. „Ne-am asumat politic și public un angajament referitor la reducerea numărului de parlamentari la 300 și eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. Personal, cred că în februarie, în prima sesiune a Parlamentului, am putea să demarăm procesul legislativ, să aprobăm legile care derivă din aceste angajamente. Acest pact de reducere a numărului de parlamentari și de eliminare a pensiilor speciale respectă dorința doljenilor. Colegii mei au mers la toate partidele din Dolj și au depus acest pact la secretariat. Trebuie să fie semnat de către candidații de pe locul I la Senat și Camera Deputaților, iar dacă ei nu vor semna înseamnă că nu vor respecta această dorință a cetățenilor.  Este momentul ca toți cei care vor să fie decidenții politici în această țară să își asume faptul de a face politică așa cum se face politica, respectiv cu fața la cetățean și respectând agenda reală a acestuia. Cred ca este timpul să lăsăm deoparte duplicitățile care ne fac atât de mult rău. Este timpul să fim mai responsabili și să ne respectăm cuvântul dat”, a declarat Anișoara Stănculescu.

Radu Preda: Legislație anti-pensii speciale și anti-clan!

Candidatul PMP d epe primul loc la Senat, Radu Preda, a anunța la rândul său că a semnat pactul propus celorlalte partide alături de Anișoara Stănculescu, amintind, în plus, de alte priorități legislative ale popularilor. „Inițiativa cu 300 de parlamentari e una pentru care PMP se bate de la înființare. De asemenea, eliminarea pensiilor speciale reprezintă o prioritate pentru noi. Știu că sunt și alte partide care se bat cu cărămida în piept că au luptat contra pensiilor speciale pentru politicieni, dar vă asigur că afirmațiile lor sunt simple minciuni, pentru că toate partidele mari, fie PSD fie PNL, chiar și USR, au avut posibilitatea să facă pași concreți în Parlament în acest scop și nu au făcut-o. Sper ca măcar acum, în noua legislatură, să semneze alături de noi și să se țină de cuvânt. De asemenea, țin să vă anunț că pentru PMP reprezintă o prioritate și adoptarea de urgență a unei legislații anti-clan. Am văzut cu toții, în primăvară, când mulți conaționali ai noștri s-au întors în țară, că au reapărut acțiunile de stradă violente, vedem că au apărut armele și împușcăturile, bancomate aruncate în aer și altele asemenea. Statul român trebuie să reacționeze ferm împotriva acestui fenomen și avem nevoie urgentă de o legislație în acest sens, anti-clan, împotriva traficului de persoane și de droguri, pentru că altfel, aceste clanuri vor duce totul la un alt nivel și vor acapara întreaga țară”, a mai spus Radu Preda.

Săgeți către PSD

Liderii PMP Dolj s-au referit pe scurt și la noua realitate politico-administrativă din Craiova și din județ, care a avut azi un punct culminant, o dată cu alegerea celor doi viceprimari ai municipiului reședință de județ, meci câștigat, împotriva așteptărilor, de PSD. Anișoara Stănculescu a catalogat drept „o mizerie” episodul petrecut în consiliul municipal, în timp ce Radu Preda, de extracție social-democrată, și-a acuzat fostul partid de pervertire a dorinței electoratului. „Este o zi importantă pentru orașul nostru, când voința electoratului din 27 septembrie a fost pervertită, astăzi, prin trădare. PSD are din nou toată administrația locală din Craiova și din județ. Noutatea era dacă partidele de dreapta, în Consiliul Local Craiova, ar fi avut un cuvânt greu de spus. Se dovedește că nu a fost așa. Avem doi viceprimari PSD. Munca ar trebui să înceapă în favoarea cetățenilor din Craiova. Să se țină cont de faptul că oamenii vor ca lucrurile în Craiova să se facă responsabil. E clar că alegătorii vor ca orașul să fie condus altfel. Dacă ar fi fost mulțumiți, ar fi câștigat majoritatea cei care au condus până în septembrie. Nu știu cum l-au convins pe domnul Diaconu, a fost foarte persuasivi, însă, cred că de acum încolo cariera acestuia, orice ar spune, va avea de suferit”, a mai spus Radu Preda.

Facebook Comments