Vâlcea-candidații PRO România: ”Dorim testarea psihologică și pentru persoanele cu funcții de demnitate publică!”

Candidații PRO România din județul Vâlcea pentru Camera Deputaților și Senat, Ilie Cobrescu și Adrian Sandu, intenționează să inițieze modificarea Legislației Muncii, astfel încât toate categoriile de personal să beneficieze de evaluare psihologică la angajare și de control periodic la reluarea activității. Cei doi vizează și funcțiile de demnitate publică, opinând că românii nu pot fi conduși de persoane cu afecțiuni psihice. Însă, demersul lui Adrian Sandu și al lui Ilie Cobreascu va facilita accesul gratuit la testare, evaluare psihologică și tratament pentru categorii cu afecțiuni grave, inclusiv copiii cu autism.

0

”Dorim testarea psihologică și pentru persoanele cu funcții de demnitate publică! 
Nu putem accepta să fim conduși de persoane cu afecțiuni psihice!

Împreună cu colegul meu, Psihologul clinician principal Adrian-Daniel SANDU – președinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea și candidat PRO România pentru Senatul României, dorim să inițiem demersurile în scopul modificării legislației referitoare la psihologii clinicieni, privind decontarea serviciilor de Psihologie clinică și Psihoterapie prin sistemul asigurărilor de sănătate și de acordare a dreptului psihologilor clinicieni de a încheia contracte directe cu Casele de Asigurări de Sănătate. 
Astfel, beneficiarii serviciilor psihologilor vor avea parte de GRATUITATE‼  Vorbim aici despre evaluare psihologică, terapie logopedică, stimulare cognitivă, terapie ABA și PECS (pentru copii cu autism), psihoterapie, consiliere psihologică etc. 
Vom iniția modificarea Legislației Muncii, astfel încât toate categoriile de personal să beneficieze de evaluare psihologică la angajare, control periodic și la reluarea activității.
– Prioritar este ca testarea să vizeze și funcțiile de demnitate publică, nu putem accepta să fim conduși de persoane cu afecțiuni psihice.
– Este necesară modificarea Legislației privind persoanele cu handicap, astfel încât să se revină la înființarea Comisiei Superioare de Expertiză, desființarea acesteia ducând în prezent la un blocaj instituțional și obținerea drepturilor persoanelor cu handicap numai urmând calea justiției” potrivit lui Ilie Cobrescu. 

 Pe 6 Decembrie, ieși la vot și alege înțelept! Alege PRO România pentru un viitor mai bun! Prima pagină, poziția a 2-a!

Realizat de Mișcoci Marielena Intreprindere Individuală; Comandat de Partidul PRO România Filiala Vâlcea; CMF 11200008

Facebook Comments