Avertisment! Pe piața din România sunt măști neconforme

Pandemia de coronavirus s-a înrăutățit în România, iar unii încearcă să facă bani vânzând măști neconforme. Autoritățile au emis un avertisment, astfel încât populația să aibă grijă la ceea ce cumpără.

0

Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe piață sunt măști care poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate. Drept urmare, ele nu pot garanta faptul că virusul este ținut la distanță.

„Alertă emisă de România – RAPEX: Produsul poartă marcajul CE, dar nu este certificat ca echipament de protecţie de către un organism competent. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele în materie de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, să nu fie protejat în mod corespunzător în cazul în care nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149”, a scris Paul Anghel, şef al Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, pe Facebook.

Potrivit Agerpres, ANPC a retras recent de la comercializare peste 31 de milioane de măşti de protecţie, în urma controalelor realizate la nivel naţional pe piaţa acestor produse.

Facebook Comments