Olguţa Vasilescu convoacă o altă şedinţă a CL Craiova. Majoritatea PNL – USR-PLUS înclină spre neprezentare

Aşa după cum era de aşteptat, n-a durat mult până când, între primarul social-democrat proaspăt ales al Craiovei şi noua majoritate PNL - USR-PLUS , să apară primul conflict. Motivul îl constituie data primei şedinţe de lucru a Consiliului Local Craiova. Consilierii liberali şi cei ai USR-PLUS au convocat o şedinţă pentru data de 16 noiembrie, în vreme ce Olguţa Vasilescu ar vrea ca acest lucru să se întâmple cu trei zile mai devreme.

0

„Sper ca toți consilierii locali să participe vineri (13 noiembrie – n.red.) la ședința care va avea loc pentru validarea mandatelor celor șase consilieri supleanți care nu au depus încă jurământul și a primarului nou ales și să fie infirmată informația că USR și PNL vor boicota această ședință pentru care abia azi, după ora 14:00, se poate face convocarea. Avem multă treabă și nu mai vreau să pierdem nici măcar o zi!“, a scris, pe pagina sa de facebook, Olguţa Vasilescu, la scurt timp după ce consilierii PNL şi USR-PLUS anunţaseră propria şedinţă printr-un comunicat trimis presei.

La scurt timp, tot printr-o postare pe pagina de socializare, a reacţionat şi primarul Mihail Genoiu, care i-a acuzat pe consilierii majorităţii că manipulează. „O administrație se conduce după lege, nu după ureche și nici din sedii de partid. Convocarea Consiliului Local pentru depunerea jurămintelor consilierilor locali supleanți nu se poate face înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor de către Judecătoria Craiova. Acest lucru se va întâmpla astăzi (miercuri – 11 noiembrie – n.red.) la ora 14:00, motiv pentru care, la ora 14:01, voi face convocarea ședinței extraordinare cu convocare de îndată a Consiliului Local Municipal Craiova, respectând prevederile articolului 134, aliniatul 4 din Codul Administrativ. Orice altă încercare de a convoca o ședință a Consiliului Local înainte de rămânerea definitivă a încheierii de validare a mandatelor consilierilor local supleanți de către Judecătoria Craiova este în afara legii.Nimic nu poate fi mai urgent pentru o comunitate locală decât învestirea funcției de primar, viceprimari și consilieri locali.
(…) Dorința mea este de a avea cât mai rapid Primar, un Consiliu Local complet și Viceprimari în funcție, motiv pentru care voi convoca ședința Consiliului Local de îndată pentru vineri, 13 noiembrie, la ora 10, și invit toți consilierii locali să fie prezenți pentru a da legitimitate cât mai urgent conducerii orașului alese în mod democratic“, a precizat Genoiu.

„Jocuri de imagine“

Contactat de Indiscret în Oltenia, consilierul PNL Marian Vasile spune că tot ceea ce face acum primarul ales Olguţa Vasilescu sunt „jocuri de imagine“, lăsând să se înţeleagă că nu liberalii nu vor participa la şedinţa de vineri – 13 noimebrie. „Şedinţa Consiliului Local al Municipiului Craiova a fost convocată în mod legal pentru data de 16.11.2020 de către majoritatea consilierilor locali aleşi de craioveni pe 27 septembrie. Ceea ce face viitorul fost primar al Craiovei este doar un joc de imagine comandat de la biroul «Primei Doamne». Din păcate, dânşii au carențe mari în ceea ce priveşte administraţia publică“, a declarat Marian Vasile.

Şi consilierii USR-PLUS vor decide în această seară dacă participă sau nu la şedinţa de vineri, însă este de aşteptat ca decizia să fie una similară liberalilor, anume de neprezentare.

Facebook Comments