Indiscreții de Vâlcea

0

Ce mai fac foştii parlamentari de Vâlcea?

Constantin Mazilu, fost deputat PSD şi ulterior UNPR, s-a întors la afaceri şi se aude că ar fi cumpărat un hotel de lux într-o ţară străină. Dar s-a întors şi la vechile pasiuni. Printre acestea, pescuitul. Din când în când, Mazilu se mândreşte pe facebook cu câte un peşte uriaş, captură proprie. Fostul deputat PSD Vasile Bleotu este director financiar la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare  din cadrul BNR. Viaţă grea, salariu mic (…). Ex-senatorul social-democrat Laurenţiu Coca a ocupat o perioadă funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist şi, după ce fost „eliberat” de Ludovic Orban, şi-a găsit un post de lucru la Senat.

Şedinţă cu posibile surprize

Miercuri, 11 noiembrie, Alianţa majoritară PNL –USR din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea va încerca să impună numirea celor doi viceprimari: Virgil Pîrvulescu şi Andrei Gheorghiu. Se anunţă surprize mari.

La Consiliul Local Râmnicu Vâlcea e foc şi pară

După ce, luni, 9 noiembrie, consilierii PNL şi USR din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea au părăsit şedinţa după câteva minute, invocând necitirea ordinii de zi de către primarul Gutău, acesta şi-a scos la bătaie artileria: ”Liberalii şi USR-iştii se lăudau zilele trecute că azi, la şedinţa de Consiliu Local, vor propune înfiinţarea de pieţe volante în Râmnicu Vâlcea, pentru ca agricultorii să aibă unde să-şi vândă produsele! Or, ei nici măcar nu au aprobat ordinea de zi a şedinţei de azi!
Dacă mă luam după voi… înfiinţam pieţele volante la iarnă! Nu vă pasă decât de funcţiile voastre! Ar trebui să aveţi un pic de ruşine faţă de vâlcenii care v-au trimis în Consiliul Local, măi majoritarilor!”, a acuzat primarul. Andrei Gheorghiu, potenţial viceprimar din partea USR, a anunţat însă că ”majoritarii” şi-au propus să îl determine pe Gutău să respecte legea: ” Noi nu votăm la comandă în Consiliul Local! Noi nu votăm în necunoştinţă de cauză, aşadar îl sfătuim pe primar ca pe viitor să respecte procedura legală şi să dea citire ordinii de zi, la începutul şedinţei. Consilierii trebuie să ştie de la începutul şedinţei ceea ce se va discuta şi vota. Nu acceptăm să fim naivi şi să votăm un proiect al ordinii de zi pe care primarul refuză să ni-l facă cunoscut. Noi nu ne prezentăm pentru a face figuraţie în Consiliul Local, noi reprezentăm interesele cetăţenilor, asigurându-ne de legalitatea şi transparenţa actului administrativ”. Se anunţă o atmosferă caldă şi lucrativă între tabere, nu-i aşa?

Facebook Comments