Consilierii majorităţii PNL-USR-PLUS au convocat prima şedinţă a CL Craiova

După şase săptămâni de la alegerile locale, consilierii PNL şi cei ai Alianţei USR-PLUS au convocat prima şedinţă de consiliu din acest legislativ, aceasta fiind programată pentru ziua de luni - 16 noiembrie. Liberalii şi pluseriştii craioveni vor, printre alte, să aleagă cei doi viceprimarii ai oraşului, dar şi-au propus să organizeze şi comisiile de specialitate ale CL Craiova.

0

„Deşi oraşul nostru are un Consiliu Local legal constituit înca din data de 30.10.2020, acesta nu a fost convocat până acum de către primarul PSD. Daca PSD-ul înţelege că a câştigat puterea, prin obţinerea funcţiei de primar, noi înţelegem că am fost responsabilizaţi de către craioveni în urma votului din 27 septembrie 2020. Din acest motiv, am convocat prima şedinta de lucru a Consiliului Local pentru data de 16.11.2020. În contextul provocat de situaţia pandemiei, de faptul că, la nivel de primarie, s-au acumulat multe probleme, oraşul nostru trebuie condus şi trebuie condus de urgenţă!“, a declarat liberalul Marian Vasile, propunerea PNL pentru unul dintre posturile de viceprimar.

Marian Vasile

Iată comunicatul PNL-USR-PLUS legat de convocarea şedinţei CL, dar şi punctele aflate pe ordinea de zi:

„A trecut o lună și jumătate de la alegerile locale, consilierii au depus jurământul, supleanții au fost și ei validați de judecătorie, ca urmare Craiova are un Consiliu Local legal constituit, însă Primarul PSD nu a convocat încă o ședință de consiliu.
Suntem cu toții într-o perioadă încărcată și dificilă în care este esențială funcționarea Consiliului Local și, înțelegând votul și dorința cetățenilor, începerea activității nu mai poate fi amânată.
Consilierii locali PNL și USR PLUS, reprezentând majoritatea consilierilor locali ai Municipiului Craiova, convoacă o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru 16 noiembrie 2020, ora 10:00, cu o ordine de zi care acoperă punctele necesare pentru a porni munca în noul Consiliu Local.

Ședința va avea următoarea ordine de zi:

1) Alegerea președintelui de ședință al Consiliului Local Craiova
2) Depunerea jurământului de către consilierii locali supleanți, validați de Judecătoria Craiova după data constituirii Consiliului Local Craiova
3) Constituirea Comisiei de validare a alegerilor și de numărare a voturilor
4) Alegerea viceprimarilor municipiului Craiova
5) Organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Craiova
6) Depunerea jurământului de către primarul Municipiului Craiova
7) Diverse“.

Facebook Comments