SJU Slatina se apropie de limita maximă. Pacienții cu Covid-19 nu vor mai avea locuri

Spitalul Județean de Urgență din Slatina se apropie de capacitatea maximă, în ceea ce privește internare a persoanelor infectate cu coronavirus.

0

Potrivit președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, medicamentele lipsesc cu desăvârșire, iar situația începe să devină una critică. Acesta a mărturisit că au fost trimise mai multe adrese către Ministerul Sănătății în care s-au cerut medicamente pentru tratarea bolnavilor cu SARS-CoV-2.

„Spitalele sunt pline, ATI-urile sunt pline, medicamente nu sunt, înţeleg că domnul Tătaru tot apare pe la televizor şi spune să depozitele sunt pline şi nu cerem noi la timp medicamente, dar vă spun şi o să vă arăt într-o viitoare conferinţă de presă că nu au aceste medicamente sau cele, puţinele, pe care le au le dau către spitalele cu care au ei anumite partipriuri. La Olt avem mulţi pacienţi internaţi, ne-ar trebui o cantitate mare de medicamente, vorbim de cele două, Tocilizumab şi Remdesivir, pe care noi nu putem să le cumpărăm de pe piaţa liberă. Nu le au, nu sunt în stare să le procure, ei le distribuie, ei hotărăsc ce cote se alocă judeţelor. Nouă ne-ar trebui aproximativ 360 de doze din fiecare din cele două medicamente, pentru pacienţii în stare gravă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în schimb, până ieri, n-aveam niciunul dintre cele două medicamente. (…) Ieri ne-au venit 42 de doze de Remdesivir din cele 360 de care aveam nevoie. Atât. Celălalt medicament nici nu l-am primit. Pentru cazurile cele mai grave pe care le-am avut la ATI ne-am împrumutat la un spital din ţară de cinci doze de Tocilizumab”, a spus Marius Oprescu, potrivit Agerpres.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 4.019 cazuri de infectare cu coronavirus şi au fost raportate 118 decese la pacienţi cu COVID-19.

Facebook Comments