Scandal între apropiații lui Mititelu și presă în momentul arestării acestuia

Adrian Mititelu a fost condamnat, ieri, la 3 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de evaziune fiscală. Acesta a fost acuzat de procurorii DNA de nereguli financiare în transferul lui Mihai Costea la Steaua.

0

Judecătorii Curții de Apel Craiova au decis că Mititelu este vinovat, după ce în primă instanță fusese achitat. Poliția nu a așteptat ca Adrian Mititelu să se predea și a venit la el acasă pentru a-l lua.

În fața porții, s-a iscat un scandal între susținătorii finanțatorului FC U Craiova 1948 și presa care a venit să filmeze evenimentul. Când oamenii legii l-au ridicat pe Mititelu, soția acestuia a început să strige: „E nevinovat, e nevinovat! De ce l-au luat nevinovat?!”.

Ce spune decizia Curții de Apel Craiova?

„În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie.

În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie.

În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive”, se arată în decizia magistraților.

Facebook Comments