Alianța USR PLUS și-a scos candidații la înaintare

Reprezentanții USR PLUS la alegerile parlamentare din 6 decembrie au ieșit în premieră la rampă, într-o conmferință de presă organizată la sediul USR din centrul Craiovei. Lansarea a fost oarecum atipică, ambii lideri de filială lipsind de la eveniment, candidații fiind lăsați să se prezinte singuri, la pachet cu programul de guvernare cu care merge alianța în alegeri.

0

Cosmin Poteraș, candidatul de pe primul loc la Senat, a precizat că se va axa în mandatul de senator pe asigurarea stabilității legislative și pe depolitizarea educației. „În acest an, legea educației a fost modificată de zece ori în șapte luni, prin urmare nu ne putem mira că profesorii elevii și părinții sunt bulversați. Nu putem avea o educație de calitate în momentul în care funcțiile de director sunt atribuite de inspectoratele școlare pe criterii politice. Aceste structuri trebuie să dispară, să scoatem politica din școli iar singurul criteriu de promovare să fie performanța”, a spus Poteraș.

Candidatul de pe locul II, fostul reprezentant al alianței în cursa pentru președinția CJ Dolj la alegerile locale, Silviu Bratu, arătat intențiile formațiunii în materie de turism, domeniul pe care l-ar vrea dezvoltat în următorul mandat: „Programul de guvernare al USR-PLUS aplicat la județul Dolj este motivul pentru care candidez. Turismul este unul dintre cele mai afectate domenii la nivel global și în România, dar acum are o șansă de redresare. Doljul are multe de oferit. Ne dorim ca turismul să producă în viitor zece la sută din PIB iar zece la sută din populație să fie angajată în acest sector. Pentru ca demersurile de promovare să aibă succes trebuie să fie însoțite și de investiții în infrastructura aferentă”.

Candidatul care deschide lista USR-PLUS la Camera Deputaților, Daniel Sorin Gheba, s-a arătat preocupat de ajutorea fermierilor în demersurile de accesare a fondurilor europene, el fiind la rândul său unul dintre cei implicați în domeniu. „Îmi propun în primul rând să facilitez accesul producătorilor agricoli la fondurile europene. Ei trebuie să beneficieze de consultanță la ei în sat și astfel să implementeze proiecte europene prin care se asigură dezvoltarea economică a întregii localități”, a spus Gheba.

Candidata la Camera Deputaților, Oana Cristina Tărăban, a lăsat să se întrevadă măsurile preconizate într-o eventuală guvernare USR PLUS în privința angajaților din sistemul bugetar: „Dorim să îmbunătățim cadrul instituțional, să implementăm un sistem meritocratic de management al resurselor umane, prin concursuri organizate la nivel național, dorim să implementăm un studiu privind nivelul de performanță al salariaților și corelarea cu nivelul de salarizare al acestora, dar mai ales, un studiu cu privire la nivelul de satisfacție al cetățenilor cu privire la instituții și la website-urile acestora”.

Avocatul Iustin Dumitrescu, candidat la Camera Deputaților, a prezentat una din temele clasice ale USR-PLUS, respectiv lupta anti-corupție. „Corupția stă la baza tuturor problemelor din România și abia după rezolvarea acestei probleme putem vorbi despre educație și dezvoltarea antreprenoriatului. Susținem în continuare inițiativa „Fără penali în funcții publice”, desființarea pensiilor speciale, desființarea Secției Speciale și refacerea pretigiului magistraților, revigorarea activității DNA, inclusiv prin asigurarea finanțării pentru baza materială necesară, mai precis e vorba despre mijloacele de interceptare”, a spus Dumitrescu.

Potrivit coordonatorului campaniei USR-PLUS la Dolj, Cristian Clenciu, candidații USR Plus mizează pe cel puținj o cincime din voturile electoratului din județ, fapt care le-ar permite accesul atât în Camera Deputaților, cât și în Senat. „Ultimele sondaje apărute pe piață ne situează undeva între 21% și 23%. Este ținta pe care echipa noastră de candidați, atât de la Camera Deputaților, cât și de la Senat, și-a asumat-o. Sperăm ca la finalul campaniei electorale să ne întâlnim în aceeași formulă și să sărbătorim atingerea cel puțin a acestei cifre și, bineînțeles, a noilor senatori și deputați de Dolj”, a declarat Cristian Clenciu.

Facebook Comments