DSP Vâlcea raportează 53 de focare de SARS-CoV-2

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 5.273 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, a informat Prefectura Vâlcea marţi, 3 noiembrie a.c.

0

„În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 187 persoane cu SARS-Cov-2, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 45 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 131 au forme medii şi 11 sunt internate în secţia ATI.
La momentul actual, în judeţ sunt 53 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidenţiale, unităţi sanitare, la agenţi economici, cluburi sportive şi în cadrul instituţiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curăţeniei, dezinfecţiei, cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spaţiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecţie standard.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.088 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei.
În judeţ, în baza definiţiei de caz, a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 24.707 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate în regim screening şi contracost un număr de 16.828 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 128 de decizii de izolare şi 105 decizii de carantină, în prezent 1.023 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 800 de persoane în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, conform comunicatului prefecturii.

Facebook Comments