Administraţia locală din Mehedinţi, în chinurile facerii

Sunt zile de foc pe la toate consiliile locale şi municipale din Mehedinţi. Chiar dacă nu peste tot avem tabloul complet al viceprimarilor aleşi şi nici al vicepreşedinţilor de consiliu judeţean, aleşii locali depun jurământul şi se pregătesc de noua legislatură. Negocierile însă nu s-au terminat peste tot. Se joacă până în ultima clipă, pentru fiecare post de viceprimar şi vicepreşedinte judeţean.

0

Prima şedinţă a Consiliului Judeţean Mehedinţi a avut loc în ultima zi a lunii octombrie, dar nu a înlăturat suspansul din jurul alegerii vicepreşedinţilor. Mai e mult până departe! Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi şi consilierii judeţeni au depus jurământul. Urmează ca şi ultimii patru consilieri să jure, după care forul judeţean îşi va alege vicepreşedinţii. Prima şedinţă de după alegerile locale a avut loc sâmbătă, 31 octombrie 2020, la sala „Virgil Ogăşanu” a Palatului Cultural „Teodor Costescu”. De asemenea, din cei 30 de consilieri judeţeni aleşi, doar 26 au depus jurământul, devenind oficial aleşi locali. Ceilalţi patru consilieri, câte unul de la fiecare dintre partidele ce compun Consiliul Judeţean (PSD, PNL, PMP şi PRO ROMÂNIA) urmează să fie validaţi şi să depună jurământul într-o şedinţă ulterioară, fiind consideraţi supleanţi ai listelor alese direct. 

Mai exact, în cazul PSD, au fost aleşi un număr de 15 consilieri judeţeni, dar Aladin Georgescu, ales preşedinte, a renunţat la mandat, iar supleantul de pe locul 16 va deveni consilier judeţean. În cazul PNL, Cristinel Pavel, cel care deschidea lista de consilieri, a renunţat la mandat pentru a deveni prefect, iar supleantul de pe locul 12 va deveni consilier judeţean. În cazul PMP, consilierul judeţean ales Edurad Koler a renunţat la mandat pentru cel de consilier local, iar supleantul de pe locul al treilea va deveni consilier judeţean. În cazul PRO ROMÂNIA, consilierii aleşi de pe locurile 2 şi 3, Alexandru Bălănescu şi Alina Teiş, au renunţat la mandate, iar supleantul de pe locul al patrulea va deveni consilier judeţean. 

Şedinţa a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor judeţeni aleşi, Doru Dumitrescu, ajutat de cei mai tineri consilieri judeţeni, Simona Chirfot şi Alin Nicolicea. Înalt Prea Sfinţitul părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a binecuvântat distinsa adunare. 

Ramona Cupă

„Am depus astăzi jurământul la preluarea mandatului de consilier judeţean. Este o onoare pentru mine să reprezint echipa PMP Mehedinţi în acest for de conducere judeţean. Voi avea pe parcursul întregului mandat o atitudine constructivă, urmărind exclusiv interesul mehedințenilor, dezvoltarea mai rapidă a județului nostru. Îi asigur pe toţi primarii și consilierii locali, indiferent de partidul din care fac parte, că voi avea un dialog permanent cu ei, astfel încât pe agenda Consiliului Județean să fie cu adevărat prioritățile comunităților locale. Doresc mult succes tuturor colegilor din Consiliul Județean Mehedinți și sper să găsim consensul politic necesar pentru a grăbi dezvoltarea județului”, a declarat consilierul judeţean PMP, Ramona Cupă.

„Am depus astăzi jurământul de credinţă pentru un nou mandat, după ce, în data de 27 septembrie 2020, mehedinţenii m-au reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi! Un nou vot de încredere pentru mine înseamnă recunoaşterea şi aprecierea pentru munca depusă în ultimii patru ani, sigur, împreună cu consilierii judeţeni şi colegii din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Mehedinţi! Am demarat investiţii de anvergură şi nu mă feresc să spun că sunt cele mai importante în ultimii 30 de ani, în infrastructura rutieră şi de sănătate din judeţul Mehedinţi. Vreau să cred că în urma jurământului depus astăzi, atât eu, cât şi consilierii judeţeni, am încheiat şi un parteneriat pentru judeţul Mehedinţi pentru că dincolo de apartenenţa politică la un partid sau altul, trebuie să respectăm decizia mehedinţenilor şi să continuăm proiectele pe care le-am început! În ultimii patru ani, la nivel de comunicare, am deschis instituţia Consiliului Judeţean mehedinţenilor. Am ţinut cont de solicitările mehedinţenilor, am intervenit cu investiţii acolo unde a fost nevoie şi îmi doresc să avem şi la nivelul consiliului judeţean, o colaborare foarte bună! Suntem pe drumul cel bun şi prioritatea acestui mandat este dezvoltarea economică, în interesul locuitorilor judeţului Mehedinţi! Le mulţumesc încă o dată mehedinţenilor pentru votul din 27 septembrie, celor care au votat echipa PSD Mehedinţi şi celor care şi-au dat votul pentru celelalte partide politice care au intrat în consiliul judeţean! Reprezentăm interesele tuturor locuitorilor, iar acest lucru trebuie să ne ghideze activitatea de aici înainte! Îi felicit pe consilierii judeţeni pentru noile mandate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în discursul de învestire.

Şi primarul Marius Screciu a jurat pentru cel de-al doilea mandat

Marius Screciu

Marius Screciu şi-a început oficial cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Şi consilierii locali aleşi au depus jurământul, urmând ca în cel mai scurt timp să aflăm şi viceprimarii. 
Primarul Marius Screciu şi cei 23 de consilieri municipali aleşi au intrat oficial în mandatul de patru ani care urmează. 

„Am depus jurământul pentru învestirea în funcţia de primar al Severinului şi vă mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată prin votul dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să reprezint Drobeta-Turnu Severin pentru un al doilea mandat, dar în acelaşi timp şi o mare responsabilitate faţă de viitorul oraşului nostru. Voi rămâne consecvent obiectivului meu primordial, de a fi mereu alături de oameni, de a creşte calitatea vieţii severinenilor şi de a continua strategia de dezvoltare pe care am început-o în primul mandat. Extinderea reţelei de gaze la nivelul întregului municipiu, îmbunătăţirea infrastructurii până la scara de bloc, regenerarea urbană şi punerea în valoare a spaţiilor degradate, investiţiile în sistemul de educaţie, fondurile europene, rămân priorităţile mele în următorii patru ani. Rămân acelaşi primar, al tuturor severinenilor, indiferent de etnie, religie sau orientări politice şi am încredere că vom conlucra pentru binele comunităţii din care facem cu toţii parte. Avem multe proiecte de realizat şi, împreună, vom reuşi să le îndeplinim! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat, ulterior, primarul Marius Screciu.

Partidul Mişcarea Populară are doi primari şi, deocamdată, un viceprimar

Mişcarea Populară, partidul care a furnizat surpriza plăcută a scrutinului local, a câştigat 2 primari, 2 consilieri judeţeni  şi 45 de consilieri locali. De câteva zile, PMP are şi primul viceprimar ales. Comuna Balta, acolo unde Irina Zoican, din partea PMP, a câştigat funcţia de primar, are şi viceprimar. Dorel Podeanu, consilier ales pe lista PMP, este primul viceprimar ales din judeţul Mehedinţi, după alegerile locale de la finele lunii septembrie.

Dorel Podeanu este noul viceprimar al comunei Balta. El o va ajuta pe doamna primar Irina Zoican să pună în aplicare toate proiectele propuse în programul de guvernare locală din campania electorală. 

„Avem viceprimar la BALTA! Este primul viceprimar ales din judeţul Mehedinţi în urma alegerilor locale. Felicitări, IRINA ZOICAN, Felicitări, DOREL PODEANU! Felicitări, PMP Balta! Ne bazăm pe voi și la alegerile parlamentare din 6 decembrie!”, scrie pe contul de socializare Ramona Cupă, preşedintele PMP Mehedinţi.

Şi primarul PMP de la PRUNIŞOR şi-a intrat în pâine

Primarul ales al comunei Prunişor, Emilian Cornel Vîlcu, a depus jurământul împreună cu consilierii locali aleşi. După 20 de ani de domnie a fostului edil-şef  Nandi Covlea, comuna este în faţa unei noi perspective generoase de dezvoltare şi a unui drum ascendent pentru a intra în rândul comunelor civilizate din Europa. Alături de noul primar s-a aflat întreg stafful de conducere al PMP şi deputatul Ion Cupă. Emoţiile momentului nu au lipsit. 

Momentul este unul istoric pentru comuna mehedinţeană care a fost guvernată în ultimii 20 de ani de un singur personaj, trecut de acum la capitolul amintiri triste, Nandi Covlea. Nu au lipsit de la adunarea solemnă nici emoţiile noului început, iar primarul Vîlcu a făcut apel la consilierii aleşi pentru o colaborare constructivă în interesul dezvoltării pe care locuitorii comunei Prunişor o aşteaptă în urma votului de la alegerile locale. 

Alături de noul primar, ales pe listele PMP, s-au aflat Ramona Cupă – preşedintele PMP Mehedinţi, Georgeta Stelescu – secretarul general al PMP Mehedinţi, Dumitru Cioană – secretarul executiv al PMP Mehedinţi, deputatul PMP Ion Cupă, dar şi foarte mulţi colegi, prieteni şi apropiaţi ai noului primar. 

„Trebuie să fim uniţi de acum încolo, să punem umărul pentru a duce această comună acolo unde îi este locul, iar în patru ani să avem o comună cu adevărat europeană. Am nevoie de sprijinul dumneavoastră, voi fi primarul tuturor şi nu trebuie să uităm niciodată că am fost aleşi de oameni şi nu trebuie să le înşelăm aşteptările”, le-a spus noul primar consilierilor locali. 

La capătul unei campanii frumoase şi intens disputate, PMP Mehedinţi a reuşit să obţină 2 consilieri judeţeni, 45 de consilieri locali şi 2 primari, iar acum se pregăteşte pentru a face o figură frumoasă la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Facebook Comments