România va face 50.000 de teste de coronavirus pe zi

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în România se va ajunge la 50.000 de teste pe zi de coronavirus. Situația pandemică în țara noastră este destul de gravă și tinde să devină și mai problematică pe zi ce trece.

0

Premierul Ludovic Orban a cerut mărirea capacității de testare, iar ministrul Sănătății s-a conformat și a anunțat că aceasta va fi mărită, în perioada următoare.

Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (…) Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a afirmat Ludovic Orban.

Nelu Tătaru a anunțat că vor fi luate toate măsurile necesare pentru ca testele să fie cât mai multe, iar rezultatele analizelor să vină în maxim 24 de ore.

Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare”, a spus ministrul Sănătății.

Facebook Comments