Adela Gherghe a fost denunţător mascat şi poate fi inculpat penal?
Războiul de la Malu Mare, faza pe dosare

Dacă, în totalitatea sa, campania electorală pentru alegerile locale din comuna doljeană Malu Mare a fost una captivantă şi plină de neprevăzut, iată că şi perioada tulbure de după instalarea noului primar, liberala Adela Gherghe, este una pe măsură. Săptămânal, ies la iveală noi „jonglerii“ electorale ale Adelei, menite a suci minţile electoratului şi a-şi crea o poziţie de forţă post-alegeri atât de necesară unei „domnii“ liniştite de patru ani. Scopul unui mandat „lin“ este unul singur: „solvabilitatea“ ei atât pe persoană fizică, cât şi pe persoană juridică. Dezvăluim astăzi, tot cu ajutorul insiderului Adrian Lică, un apropiat al acesteia în campania electorală, povestea unui dosar penal pe numele fostului edil Ilie Dodocioiu, o poveste rostogolită în Malu Mare pe toate uliţele de apropiaţii Adelei Gherghe în perioada campaniei electorale. Şi vom mai vorbi în rândurile de mai jos de un alt dosar penal despre care puţină lume ştie în Malu Mare şi al cărui personaj principal pare a fi aceeaşi Adela Gherghe.

0

Să începem cu începutul, adică să-i dăm posibilitatea useristului-liberal Adrian Lică să se exprime liber şi în paginile Indiscret în Oltenia, nu numai pe pagina de Facebook „Despre Malu Mare“. Scria domnia sa, nu cu multe zile în urmă, următorul text:

„Salutare!
… Pentru că am auzit că unii din echipa Adelei Gherghe s-au grăbit să nege implicarea în plângerea penală împotriva fostului primar, iar Adela Gherghe în persoană a ţinut să afirme prin comună că am făcut-o de capul meu, vă prezint câteva detalii despre această plângere penală:
Plângerea a fost făcută iniţial în numele Adelei Gherghe, care a omis intenţionat să-l menţioneze, măcar ca martor, pe fostul viceprimar Bănică Marin. În urma întrevederii cu avocata care a redactat plângerea şi în care Adela Gherghe i-a prezentat în amănunt tot ceea ce auzise în înregistrarea pe care o deţine Paul Pietroianu, s-a încheiat un contract de reprezentare pe numele Adelei Gherghe. În seara care a urmat, Adela Gherghe m-a sunat şi m-a rugat să facem totuşi plângerea penală în numele meu, motivând că „Paul Pietroianu îi este vecin şi că nu doreşte ca lumea să o considere o reclamagioaică”. Mi-am asumat fără nicio problemă plângerea penală, Adela Gherghe a fost trecută doar ca martoră, iar contractul de reprezentare pe numele ei a fost anulat, însă a rămas originalul şi este şi autocopiat pe cotorul de la carnetul de contracte al avocatei.
Aceasta este realitatea şi pot dovedi absolut totul!
Că Adela Gherghe minte cum respiră şi că este disperată să nu îl implice şi pe fostul viceprimar pentru că fără voturile aduse de el ar fi pierdut alegerile, nu e problema mea şi mă doare fix în cot de disperarea ei! O avertizez însă în mod public că mărturia mincinoasă se pedepseşte şi că habar n-are ce face negând şi încercând să-i scape pielea fostului vice…“

Viceprimarul Bănică, ocolit în dosarul penal, dar „muls“ cum se cuvine de informaţii

Cam aşa sună, succint, legenda dosarului penal împotriva fostului edil Dodocioiu. Plângerea penală semnată de Lică şi ticluită de Adela Gherghe, după cum reiese din afirmaţiile de mai sus, se referă la mai multe adeverinţe eliberate „în fals“ cu privire la anumite suprafeţe de teren de pe teritoriul comunei, acte în baza cărora au fost puse în posesie alte persoane decât cele îndreptăţite. „Profitorii“ acestor presupuse falsuri ar fi Tinel Tătulea, Florea Ciobanu, Mircea Braboveanu, Delia Vreţu şi Dan Valentin Ghindeanu. La baza plângerii penale stă o înregistrare ambientală presupus a fi realizată de către cadastristul Paul Pietroianu, un apropiat al primarului Dodocioiu. Se menţionează în plângere că în înregistrare se aude foarte clar cum fostul edil recunoaşte că îi ajută pe respectivii să obţină anumite terenuri astfel încât viitorul familiei să le fie asigurat: „(…) eu vă ajut pe voi astfel că nici nepoţii voştri nu vor duce grija banilor“. Ca martori propuşi a fi audiaţi de poliţişti şi procurori sunt nominalizaţi Adela Gherghe, Florin Negris, Alin Florin Oană şi Paul Pietroianu, presupusul autor al înregistrării devenite publică în Malu Mare. Niciunde în această plângere nu se aminteşte o vorbă despre fostul viceprimar, actual om de încredere al Adelei Gherghe, Marin Bănică, chiar dacă acesta a fost ani de-a rândul membru în comisia de retrocedări şi a semnat pentru numeroase puneri în posesie „cu cântec“ pe teritoriul administrativ al comunei. De ce a fost evitat cu obstinaţie Bănică? Răspunsul este unul foarte simplu: pentru că acesta a fost unul dintre cei mai importanţi oameni ai primarului Dodocioiu, care, peste noapte, a sărit în „barca“ Adelei. Cu tot cu voturi, nu multe, dar impotante, şi cu informaţii preţioase necesare pentru campania electorală murdară pe care o pusese la cale.

Al doilea dosar penal, cu Adela Gherghe „vioara întâi“

Dar dacă tot am dezvăluit aici dosarul penal care i s-a ticluit lui Dodocioiu şi a cărui rezolvare legală o aşteptăm cu interes, a sosit momentul să aducem în faţa opiniei publice o altă „lucrare“ penală aflată în faza de cercetare penală şi pentru care poliţiştii doljeni au cerut informaţii oficiale Primăriei Malu Mare. Este vorba de dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova sub numărul 1031/P/2016, care pare să o vizeze direct pe actualul primar Adela Gherghe (vezi facsimil). În data de 7.09.2020, sub semnătura împuternicitului la comanda Inspectoratului de Poliţie Dolj, comisar-şef Laurenţiu Dumitrescu, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice solicită o serie de informaţii primăriei legate de anumite contracte ale instituţiei cu diverşi agenţi economici din perioada 2015-2016, adică exact atunci când Adela Gherghe era mâna dreaptă a primarului Dicu. Poliţiştii solicită să afle dacă în anul 2015 au fost angajate persoane pe postul de administrator public şi expert local pentru rromi, să li se pună la dispoziţie contractele de furnizare servicii arhivare ale primăriei în anii 2014-2016, documentele care atestă plăţile efectuate către SC Robricons SRL Craiova pentru proiectul de asfaltare drumuri exploataţie agricolă. La final, apare şi surpriza: „Cu privire la numita Adela Gherghe, vă rugăm să ne comunicaţi postul ocupat de aceasta în cadrul instituţiei în perioada august 2015-februarie 2016“. Din informaţiile noastre, în acea perioadă actualul primar al comunei era administrator public în localitate şi, având în vedere interesul manifestat de organele de cercetare penală faţă de persoana sa, ne întrebăm dacă nu cumva şi-a pus preţioasa semnătură pe cine ştie ce afaceri dubioase ale „domniei“ Dicu la Primăria Malu Mare. Suntem convinşi însă că vom avea răspunsul în următoarele săptămâni, iar împreună cu noi vor afla şi cetăţenii comunei cine îi va conduce în următorii patru ani!

Facebook Comments