Radu Preda, senator PMP: Povestea merge mai departe

În zilele noastre, manipularea, minciuna şi dezinformarea sunt cele mai accesibile metode prin care poţi denigra o persoană care a devenit „uşor inconfortabilă”. Pentru a clarifica toată această „telenovelă” în care sunt personaj principal, vreau să vă expun, pe scurt, ce am trăit eu în ultima perioadă.

0


De ani de zile, foarte mulţi la număr, am muncit cot la cot cu cei pe care-i consideram că fac parte în mod real din familia mea. M-am zbătut, am cercetat, am luat la pas de foarte multe ori străzile Craiovei şi nu numai, pentru a descoperi problemele comunităţii. Cuvântul dat cetăţenilor am încercat să-l împlinesc de fiecare dată şi mi-am pus nădejdea că toată munca mea de ani de zile va avea o continuitate. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut că o să fiu dat afară pe uşa din spate de cei ce mi-au fost aproape atât de mult timp şi-n care, în naivitatea mea, aveam atât de multă încredere. Primul gând care mi-a venit în minte atunci când am aflat ce au decis „cei ce aveau puterea”, a fost că în toţi aceşti ani nu am fost decât un cal de bătaie… altfel, eu nu pot să-mi explic de unde această bruscă „descotorosire” de un om care a muncit şi care a avut un parcurs politic decent. Nu am fost omul scandalului, m-am ţinut departe de toate mizeriile pe care le-am întâlnit, mi-am văzut de treabă şi asta se poate vedea în activitatea mea de până acum.

Stau şi mă întreb, iar, unde am greşit?!

Dar aşa cum spuneam mai sus, primul gând pe care l-am avut a fost şi cel în care am găsit răspunsul la întrebarea care se tot repetă: …nu am fost decât un cal de bătaie!
Eu cred că suntem făcuţi să construim împreună, cred în comunicare, cred în sinceritate şi cel mai mult cred în muncă! A, era să uit… respectul, da! Cred şi-n respectul reciproc. În momentul în care nu mai există respect, se duce orice urmă de demnitate umană. Nu suntem numai nişte pioni, ci suntem responsabili pentru ceea ce lăsăm în urma noastră. Dacă ne iau copiii şi nepoţii la întrebări despre demnitate şi onestitate, noi cum le răspundem dacă aceste atribute  nu au făcut parte din „planul nostru de dezvoltare”?!       

Haideţi să fim sinceri şi să nu mai răscolim nimic cu băţul că începe să…

Eu nu mă dezic de valorile cu care-am crescut, nu mă dezic de oamenii alături de care am stat şi nici nu uit relaţiile pe care le-am avut pe parcursul anilor. Nu pot să merg pe stradă şi să nu-l salut pe X sau pe Y numai pentru simplul fapt că nu mai avem acelaşi drum. Asta ar însemna ipocrizie şi la aşa ceva nu mă pretez. Dar, există un mare dar. Nu pot să stau pur şi simplu cu mâinile în sân şi să aştept să primesc milă din partea celor pentru care şi eu la rândul meu m-am zbătut şi mi-am tocat nervi şi nopţi. Aşadar, după cum ştiţi, cariera mea politică continuă alături de PMP Dolj. Eu, Radu Preda, sunt acelaşi om. Poate că acum trebuie să muncesc mult mai mult, poate că acum va trebui să sacrific de zeci de ori mai mult pentru a reuşi, dar sper ca rezultatul să fie pe măsura muncii depuse. Eu sunt acelaşi… puteţi să mă numiţi traseist, e ok, mi-o asum! Dar în momentul în care ţi se întoarce spatele şi ţi se închide uşa te cam simţi în plus… aşa că a trebuit cumva să aibă o continuitate toată această zbatere a mea, iar cei care mă cunosc ştiu că nu sunt numai vorbe aruncate, ci chiar mă implic şi dau mereu 100% atunci când am ceva de făcut.

Nu cred în jumătăţi de măsură şi nu cred că lucrurile bune se fac peste noapte. Îmi asum ceea ce sunt acum şi vreau ca proiectele mele să fie duse mai departe, pentru că ele au fost concentrate mereu pe acelaşi subiect: OAMENII.

Vă rog să fiţi alături de mine şi să-mi daţi o şansă alături de această echipă mică, dar care se încăpăţânează să facă performanţă, PMP Dolj.

Vă mulţumesc!

Facebook Comments