„Olimpicul“ Prîsnel s-a împiedicat de Gheba

0

Unul dintre aceste nume este Daniel-Sorin Gheba, cel care va deschide lista Alianţei USR-PLUS pentru Camera Deputaţilor la Dolj. Absolvent al Facultăţii de Mecanică Agricolă a Universităţii din Craiova, Gheba a activat, în ultimii 15 ani, în domeniul farmaceutic, ca reprezentant medical pentru numeroase companii multinaţionale. În paralel, este şi fermier în comuna Şimnicu de Sus, acolo unde locuieşte. Nu a făcut niciodată politică, însă a considerat că trebuie să facă ceva în acest sens după ce, în urmă cu doi ani, a participat la protestele generate de Ordonanţa 13. A ales, evident, USR, partid din partea căruia a şi candidat la alegerile locale din comuna Şimnicu de Sus.

Un scandal cât un mandat

În urmă cu două săptămâni, la şedinţa cu scântei care a consfinţit, practic, ieşirea din scenă a deputatului Adrian Prîsnel, Daniel-Sorin Gheba s-a clasat pe locul al doilea în preferinţele colegilor care au votat componenţa listelor pentru Parlament. Aşa după cum se ştie, iniţial, prima poziţie i-a revenit lui Cezar Drăgoescu, propunerea alianţei pentru un post de viceprimar al Craiovei. Doar că, deranjat că-i fuge mandatul de sub picioare, Adrian Prîsnel a decis să iasă din scenă cu scandal, astfel că a pornit o campanie de presă împotriva colegului său de partid, pe care a reuşit să-l scoată de pe listă. Ghinionul lui Drăgoescu a însemnat însă o şansă uriaşă pentru Daniel-Sorin Gheba, care, şi în cel mai pesimist scenariu pentru Alianţa USR-PLUS, va obţine fotoliul de deputat după data de 6 decembrie.

USR a descoperit presa

Până acum o organizaţie opacă, aproape paranoică la contactul cu exteriorul, construită după chipul şi asemănarea preşedintelui său, USR Dolj a descoperit, de curând, că există viaţă dincolo de porţile filialei pe care Adrian Prîsnel le ţinea ferecate. Ba, mai mult, useriştii au descoperit că, în anumite condiţii, presa poate juca un rol important în viaţa politică. Ciudat este că, deşi a fugit de ea ca dracu` de tămâie vreme de patru ani, chiar „chimistul de la MIT“ nu a avut niciun greţ în a apela la serviciile ziariştilor pentru a-şi executa colegul de partid, pe care l-a doborât cu câteva capturi vechi, postate pe grupurile interne ale USR. Chiar şi-aşa, este deja evident că USR Dolj a ieşit deja din propria bulă, un loc în care, foarte probabil, nu se va mai întoarce.

Facebook Comments