Virgil Musta: Suntem necăjiți că mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile

Sistemul românesc face față tot mai greu pandemiei de coronavirus. Autoritățile române recomandă oamenilor respectarea măsurilor de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poartă mască.

0

Un medic specialist din România, Virgil Musta, trage un semnal de alarmă la Digi24 și mărturisește că se va ajunge în situația în care un doctor va trebui să stabilească cine trăiește și cine moare.

Suntem necăjiți, că din păcate mai sunt și oameni iresponsabili care nu vor să respecte regulile, chiar dacă suntem într-o situație așa dificilă.
Formele severe sunt foarte dificil de plasat într-un spital unde să avem oxigen cu presiune. Suntem într-o situație limită și pandemia continuă să crească.
Această roată care se rostogolește peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe.
Un pacient de la ATI mort poate însemna șansa unui alt pacient prin eliberarea unui pat. Am asistat și eu la asemenea situație. O situație tragică și îngrijoratoare, iar mediul care a fost de gardă a zis că nu vrea să mai trăiască niciodată o astfel de experiență”, a declarat medicul Virgil Musta.

În ceea ce privește Crăciunul și sărbătorile de iarnă, doctorul consideră că nu avem nimic de sărbătorit și trebuiesă ne ferim de virus.

„Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă.
Noi vom rămâne la datorie și vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalți nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi inchise și toate evenimentele restricționate”, a adăugat doctorul.

De la începutul pandemiei și până acum, în România, au fost depistate cu coronavirus 209.648.

Facebook Comments