Supărat că a pierdut mandatul,
Prîsnel pune în pericol alianța USR-PLUS și majoritatea din CL Craiova

Imediat ce a realizat că nu mai există nicio șansă să revină în Parlament după data de 6 decembrie, Adrian Prîsnel a ieșit din anonimatul politic în care s-a scăldat vreme de patru ani și a început un conflict cu toată lumea, de la colegi, la aliați și până la oamenii din conducerea USR-PLUS. Din păcate, ieșirile sale pun în pericol nu doar stabilitatea alianței la nivel județean, care și așa nu era prea stabilă, ci și crearea și funcționarea unei majorități de dreapta în Consiliul Local Craiova.

0

După ce, folosindu-se de niște mseaje vechi postate pe grupurile partidului, Adrian Prîsnel a reușit să blocheze drumul lui Cezar Drăgoescu spre București, cel care obținuse cele mai multe voturi în urma competiției interne desfășurată în cadrul alianței, deputatul USR ridică acum miza și cere ca Drăgoescu să piardă și mandatul de consilier local. Mai mult, Prîsnel are pretenția ca USR-PLUS să-l susțină pentru postul de viceprimar pe protejatul său, Eduard Cîrceag, deși acesta nu are susținerea celorlalți consilieri ai alianței. „Pentru că au existat comunicări diferite din partea USR și PLUS pe subiectul propunerii USR Dolj pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova și pentru că acest lucru a generat în mod natural confuzie atât în rândul celor care ne-au acordat încredere dar și în rândurile celor de la PNL cu care vom colabora sper eu onest și constructiv în consiliul local Craiova, țin să fac următoarele precizări:
Eduard Alexandru Cîrceag este singurul membru USR care a primit sprijinul politic al partidului pentru a ocupa funcția de viceprimar al Municipiului Craiova.
Atât biroul local USR Craiova cât și biroul județean USR Dolj s-au exprimat fără dubiu și i-au acordat sprijin politic în virtutea art. 24 din statutul USR.
Înțeleg că domnul Cezar Drăgoescu contestă aceste decizii la Biroul Național – este dreptul său statutar să o facă însă mie mi se pare inoportun având în vedere cum au căzut zarurile.
Dacă Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Nasui și ceilalți colegi din Biroul Național al USR vor considera că putem fi reprezentați de domnul Drăgoescu și vor impune o astfel de direcție vom fi obligați să redeschidem subiectul.
Sunt curios și dacă colegii de alianță Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, Victor Giosan, Cătălin Teniță consideră oportună susținerea pe care domnul Drăgoescu o are în continuare din partea filialei PLUS Dolj, exprimată prin președintele său. Și realpolitik are limite.
Biroul Județean USR Dolj i-a solicitat domnului Cezar Drăgoescu, până astăzi la ora 20:00 când este convocat la ședința Biroului Județean, să se retragă de bună voie din funcțiile obținute cu susținerea politica a USR și din calitatea de membru al Biroului Local Craiova, pentru ca problemele de imagine și de comportament ale dânsului să nu afecteze negativ echipa, imaginea și rezultatele electorale ale USR la viitoarele alegeri parlamentare din decembrie.
Filiala noastră are șansa să șteargă din greșelile și rușinea ultimelor luni propunând într-o poziție importantă un om cu adevărat nou, inteligent și capabil. Dacă o ratăm ne așteaptă o lungă perioadă de liniște și binemeritată irelevanță“, a postat pe pagina sa de facebook Adrian Prîsnel.

Drăgoescu: Prîsnel vrea să distrugă tot. După el potopul!

Direct vizat de atacurile liderului USR Dolj, Cezar Drăgoescu spune că nu există un conflict real între USR și PLUS, ci doar un război personal al lui Adrian Prîsnel, provocat de faptul că acesta a pierdut șansa de a câștiga un nou mandat de parlamentar. „Nu există un conflict între USR și PLUS, este un conflict între Prîsnel și USR-PLUS! Eu sunt din USR și nu am niciun conflict cu colegii de la PLUS. Aici avem de-a face cu un meci personal al domnului Prîsnel. Un om care, pentru că nu a mai prins un loc eligibil pe lista de parlamentare, este dispus să facă orice pentru a dinamita totul: filiala județeană, alianța cu PLUS, pe mine personal… După el potopul!“, a spus Drăgoescu.

Cezar Drăgoescu


Acesta spune că o decizie legată de numele candidatului alianței pentru funcția de viceprimar al Craiovei se va lua în forurile centrale, nu în structurile locale ale USR, controlate de Adrian Prîsnel. „Lucrurile se vor  tranșa în zilele următoare. Nu trebuie să puneți mare bază pe ceea ce spune domnul Prîsnel. Am văzut și eu ce scrie, cum somează el birourile naționale, ba chiar le și amenință… Este incredibil cât de departe s-a ajuns.
(…) De fapt, el ar vrea să se numească pe el, pentru că domnul Cîrceag (Eduard Alexandru Cîrceag – n.red.) este omul lui. Eu am fost propus pentru funcția de viceprimar de către colegii mei care au intrat în Consiliul Local Craiova și am avut 4 voturi din 5. S-a procedat așa pentru că, până la urmă, ei sunt cei care votează, iar eu am susținerea majorității. Oricum, decizia nu se ia în Biroul Județean al USR. Conform protocolului de alianță, decizia poate fi luată de birourile județene reunite ale celor două formațiuni. Faptul că domnul Prîsnel a luat el o decizie în BPJ-ul pe care-l controlează este o chestiune nulă. Nu poate stabili el nimic de unul singur.
Eu sper să avem o decizie a birourilor naționale reunite pe care toată lumea va trebui să o respecte“, a precizat Cezar Drăgoescu care a adăugat că Prîsnel este un personaj care nu mai are nimic de pierdut așa că este greu de spus ce se poate întâmpla: „Mă pot gândi și la faptul că el poate să aibă o înțelegere cu cei de la PSD. Omul nu mai are ce să piardă în acest moment!“.

Majoritatea de la CL se clatină

Conflictul intern din sânul alianței USR-PLUS a început să-i neliniștească însă și pe partenerii lor din PNL Dolj, care privesc neputincioși cum majoritatea din Consiliul Local Craiova, și așa extrem de fragilă, începe să se clatine. Așa se face că, în urmă cu o zi, președintele PNL Craiova, senatorul Mario Oprea, cerea colegilor pluseriști să comunice numele consilierului care pe care trebuie să-l susțină pentru fotoliul de viceprimar: „În scurt timp urmează ședința de constituire a Consiliului Local al Municipiului Craiova în noua sa componență și alegerea noilor viceprimari ai Craiovei. Partidul Național Liberal și Alianța USR-PLUS la nivelul Municipiului Craiova dețin majoritatea consilierilor în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020. După cum este făcut public, Partidul Național Liberal Filiala Dolj l-a desemnat pe consilierul local Marian Vasile ca fiind opțiunea noastră pentru postul de viceprimar al Craiovei, în ședința Biroului Politic Județean din data de 15 septembrie 2020. În privința celuilalt viceprimar, am constatat însă cu stupoare că persoana desemnată ințial în conferința de presă susținută de Alianța USR-PLUS este deja contestată de reprezentanți ai partidului.
Declarațiile contradictorii se regăsesc în presa și sunt făcute chiar de către președintele USR Dolj, Adrian Prisnel, respectiv președintele PLUS Dolj, Gabriel Păunică.
Solicităm astfel printr-un comunicat oficial numele consilierului ce trebuie susținut în această funcție din partea USR-PLUS
“.
Rămâne de văzut cum se va tranșa bătălia din alianța USR-PLUS și dacă liderii acesteia vor realiza, înainte să fie prea târziu, că atunci când doi se bat de obicei câștigă al treilea!

Facebook Comments