Păunică și Prîsnel se luptă în postări pe facebook
Război fratricid în sânul USR-PLUS Dolj

0

Desemnarea candidaților USR-PLUS Dolj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a născut un război în toată regula în sânul alianței. Supărat că, în ciuda tactici sale de „otrăvire a fântânilor și pârjolirea recoltelor“, tot nu a reușit să obțină prima poziție pe lista pentru Camera Deputaților, asigurându-și, astfel, un nou mandate de parlamentar, Adrian Prîsnel, liderul USR Dolj, a declanșat un adevărat război în cadrul alianței județene. Prima „salvă“ a fost trasă cu ajutorul ziarului Adevărul, ținta fiind nimeni altul decât Cezar Drăgoescu, membru în Consiliul Local Craiova și propunerea pluseriștilor pentru fotoliul de viceprimar, dar și cel ce, în urma competiției interne, obținuse prima poziție pe lista pentru Camera Deputaților. Mesajele trimise de Drăgoescu pe grupurile interne ale partidului, abil păstrate de tabăra pro-Prîsnel, în care acesta folosea anumite expresii considerate de unii a fi jignitoare, au fost suficiente pentru ca forurile centrale ale USR-PLUS să-i invalideze candidatura.
Atât a avut nevoie Adrian Prîsnel pentru a-și da drumul frustrărilor pe pagina sa de facebook, acolo unde nu s-a ferit să-l atace pe Cezar Drăgoescu, dar și le liderul PLUS Dolj, Gabriel Păunică. „Am fost informat oficial de invalidarea candidaturii lui Cezar Drăgoescu la Camera Deputaților prin decizia Biroului Național al USR, decizie luată pe baza avizelor negative primite de acesta din partea Comisiei Naționale de Arbitraj a USR, avize negative atât din punct de vedere al integrității, cât și al oportunității politice. Salut această decizie.
Pentru cei care se întreabă cum poate cineva să nu fie acceptabil pentru funcția de parlamentar dar poate fi pentru cea de viceprimar al municipiului Craiova menționez că propunerea USR Craiova pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova este Eduard Alexandru Cîrceag – decizie luată în data de 04.10.2020 cu cinci voturi pentru și o singură abținere. Deciziile Birourilor politice ale USR sunt obligatorii. Nici USR Craiova, nici USR Dolj nu l-au susținut și propus niciodată pe Cezar Drăgoescu pentru funcția de viceprimar al municipiului Craiova. Această propunere a fost făcută unilateral și fără o consultare prealabilă, de către PLUS Dolj, prin președintele său Gabriel Păunică.
Eduard este un tânăr integru, educat, un adevărat om nou în politica din România. Este inginer IT și, prin natura profesiei, își propune să contribuie la o administrație modernă și digitalizată pentru craioveni. Eduard va avea toată susținerea mea și a organizației USR Dolj pentru un mandat de succes în slujba comunității
“, a scris Prîsnel.

Păunică: Prîsnel are mari probleme în a înțelege și accepta democrația

Atacul deputatului Prîsnel a determinat o ripostă rapidă și tăioasă din partea liderului PLUS Dolj, Gabriel Păunică, care nu s-a ferit să-și acuze colegul de alianță că a frecat menta vreme de patru ani prin Parlament. „Aceasta este politica fără politicieni! Așa arată un parlamentar (trimitere la Adrian Prîsnel – n.red.) care timp de 4 ani nu a scos un cuvânt, nu a avut nicio părere politică publică, despre nimic. Nu, nu este o problemă în alianță, USRPLUS va trata incompetenții în același mod, chiar și atunci când aceștia sunt din propriul partid.
Pentru ca electoratul să înțeleagă foarte bine ce se întâmplă: cei cinci consilieri locali aleși ai USR PLUS au votat în majoritate ca Cezar Drăgoescu să fie propunerea de viceprimar și așa a fost acesta anunțat drept propunerea momentului. Domnul Prîsnel are mari probleme în a înțelege și accepta democrația și are senzația că la PLUS deciziile se iau așa cum a făcut el în ceea ce numește «filiala mea» când se referă la USR Dolj.
Dictează domnul Prîsnel că deciziile biroului politic USR sunt obligatorii, ignorând faptul că ar fi trebuit să consulte și PLUS pentru a se asigura de o majoritate la vot. Sau poate nu își dorește una, vânzând la propriu funcția de viceprimar către alte partide, pentru că anunța obligatorie o decizie luată de un singur partid.

Nu în ultimul rând, a propune un copil (Eduard Alexandru Cîrceag – n.red.), fără realizări, fără experiență profesională, fără experiență de viață, drept viceprimar pentru un oraș Municipiu Reședinta de Județ înseamnă a-l arunca la propriu pe acesta într-un hățiș juridic de unde numai bine nu poate ieși, mai ales fără să aibă susținere în rândul colegilor aleși în consiliu.
Trist, dar asta este politica fără politicieni, fără oameni care să aibă noțiunea majorității și noțiuni elementare de politică. Ei sunt convinși că dacă s-au cocoțat în funcții doar părerea lor contează
“, a răspuns Păunică.

Ipocrizia lui Prîsnel este perfect transparentă

Acest conflict nu face decât să scoată, încă o dată, în evidență ipocrizia în care se scaldă Adrian Prîsnel, deputatul USR de Poiana Mare. Mai pe românește, cât timp a crezut că nu va avea probleme în a obține biletul de reîntoarcere în Parlament după alegerile din 6 decembrie, Prîsnel nu a fost deranjat de „limbajul“ lui Cezar Drăgoescu, cu care s-a afișat, extreme de relaxat, la conferința în care acesta din urmă a fost anunțat ca și propunerea alianței pentru funcția de viceprimar al Craiovei. Deși avea cunoștință, dacă nu chiar posesia, de print-screen-urilor cu mesajele belicoase ale lui Drăgoescu, liderul USR nu a vrut să tulbure apele. Nu avea niciun interes. În schimb, imediat ce a văzut că îi fuge mandatul de sub picioare, Prîsnel a devenit revoltat de expresiile folosite de colegul său de alianță pe grupurile interne ale partidului. Curat murdar, nene Iancule!  

Facebook Comments