Raed Arafat a avertizat că România va avea o mare problemă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că România va avea o mare problemă în perioada următoare. Din cauza acutizării pandemiei de coronavirus, sistemul medical din țară se va confrunta cu lipsa personalului medical.

0

Potrivit șefului DSU, marea problemă va fi lipsa resursei umane, ci nu cea a aparatelor medicale. Această situație complicată este peste tot în lume va afecta și țara noastră în curând. „Impactul pe resursa umană, o oboseală în plus, o suprasolicitare, acesta este momentul în care suntem. Cred că în următoarele patru-șase săptămâni cam asta va fi situația și poate va fi și mai greu în următoarele zile.
Nu suntem singuri. Nici nu suntem la topul topurilor țărilor afectate. Din păcate, avem țări prietene – Belgia, Olanda, Franța – toate sunt cu un impact major asupra lor acum. Din Belgia știu că s-au transferat bolnavi în Olanda. Acum Olanda are și ea discuții unde transferă și cum face, toate țările respective tratează această problemă ca o situație de suprasolicitare, o „catastrofă”, unde solicitările sunt mult mai mari decât posibilitățile și atunci toate țările găsesc soluții în acest sens și se adaptează și această adaptare este prin transfer, prin realocare de paturi, prin reducerea activității elective, prin suplimentarea paturilor în anumite zone, deci acesta este modul de lucru peste tot”, a declarat, la Digi24, Raed Arafat.

Raed Arafat a mărturisit, în mai multe rânduri, că singura modalitate prin care pandemia poate fi stopată este prin respectarea regulilor de distanțare socială, spălatul pe mâini și purtarea măștii.

Facebook Comments