O iniţiativă legislativă a deputatului Eugen Neaţă face ordine în activitatea de dezmembrări auto

O iniţiativă legislativă a deputatului PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă, este pe cale de a fi pusă în practică, după ce a trecut de votul comisiilor din Senat. Astfel, firmele de dezmembrări auto vor fi obligate la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locaţiei, în scopul protejării din punct de vedere estetic a zonei şi al prevenirii propagării zgomotelor. De asemenea, aceste firme nu vor mai avea voie să lase rablele în exteriorul spaţiilor special destinate parcării şi dezmembrării.

0

„În luna august a acestui an, am iniţiat în Parlamentul României o propunere legislativă de îmbunătăţirea a Legii 121/2015 privind gestionarea vehiculelor, inclusiv a celor scoase din uz. Scopul principal al intervenţiei mele legislative a fost să-i determinăm pe cei care colectează şi dezmembrează vehiculele scoase din uz să semnalizeze cum se cuvine activitatea lor şi să împrejmuiască locaţia pentru protejarea estetică şi auditivă a zonei de lucru.
Cu toţii trecem pe lângă asemenea activităţi desfăşurate la marginea localităţilor, care ocupă calea de rulaj a autovehiculelor aflate în trecere cu maşini ruginite, pe jumătate dezmembrate. Recent a sosit la Parlamentul României o susţinere a Guvernului pentru iniţiativa mea, sub semnătura ministrului mediului, Costel Alexe. Amendamentul introdus de mine a primit ieri acceptul comisiilor din Senat şi se pregăteşte pentru adoptare într-un viitor foarte apropiat în comisiile de la Camera Deputaţilor. Trebuie să spun că sunt foarte încrezător în efectul pe care îl va avea initiativa mea de modificare a acestei legi pentru aspectul general al oraşelor din România, dar şi pentru confortul nostru, al tuturor celor care conducem pe drumurile din ţara. Modificarea legislativă prevede şi o serie de măsuri luate împotriva celor care nu se vor conforma obligaţiei pe care o au de a activa în perimetrul instituţiei lor, protejând astfel pe toată lumea de poluare fonică, vizuală şi materială. Îmi fac o datorie aici, informând pe cei care desfăşoară această activitate cu modificarea care urmează să se producă, invitându-i în acest mod să se alinieze deja la obligaţiile care le revin. Mulţumesc totodată tuturor care m-au sprijinit de-a lungul timpului cu sesizarea acestei situaţii de inconfort urban şi acelora care susţin prin votul lor adoptarea iniţiativei legislative introduse de mine la Legea 121/2015, cea care reglementează gestionarea autovehiculelor pe teritoriul României”, a anunţat deputatul Eugen Neaţă.

Facebook Comments