Deputatul Cocoş critică politica PNL de a evita testarea pentru Covid-19 în şcoli

Deputatul PSD de Vâlcea, Vasile Cocoş, critică politica guvernamentală de a evita testarea pentru noul coronavirus în şcoli, ceea ce împiedică, în opinia sa, desfăşurarea normală a cursurilor. În schimb, unităţile de învăţământ sunt sigure pentru PNL atunci când o cer interesele politice, opinează Vasile Cocoş.

0

Şcolile sunt periculoase când este vorba de educaţia copiilor – deci, trebuie închise  – , dar sunt sigure ca secţii de votare când o cer interesele electorale ale PNL!
În loc să testeze masiv, iar printre priorităţi să fie profesorii şi orice suspiciune de infectare în cazul vreunui elev, ca să putem ţine şcolile deschise, Guvernul PNL era deja în campania pentru locale: trei sferturi dintre inspectorii şcolari judeţeni şi mulţi secretari de stat candidau pe listele PNL.
În loc să pregătească educaţia pentru sistemul on-line, PNL se lăuda că „o să aducă” tablete pentru toţi copiii. Astăzi, doar o parte dintre elevii din Vâlcea au tablete. Restul fac şcoală on-line în variantă off-line.
Astăzi, EI cer oficial asta fiindcă eşecul lor în a controla pandemia a dus în scenariul roşu mai multe mari oraşe, în frunte cu Bucureştiul.
Pentru alegeri, PNL sacrifică totul! Nu doar sănătatea şi economia, ci şi educaţia
”, consideră parlamentarul social-democrat.

Facebook Comments