Deputatul Buican: „Continuăm demersurile pentru redeschiderea Spitalului orăşenesc Bălceşti”

Deputatul PNL de Vâlcea, Cristian Buican, a anunţat că avizele şi finanţările pentru redeschiderea Spitalului orăşenesc Bălceşti sunt în derulare.

0

„Continuăm demersurile pentru redeschiderea Spitalului orăşenesc Bălceşti. A fost emis Avizul Ministerului Sănătăţii pentru structura organizatorică a acestui spital”, potrivit parlamentarului liberal.  

Cristian Buican

Autorităţile locale din Bălceşti  aşteaptă  scoaterea la licitaţie a proiectării şi desemnarea unui constructor care să execute lucrările. Pentru  reabilitarea, extinderea şi dotarea  acestui spital vor fi investite cinci milioane de euro,  fonduri de la Compania Naţională de Investiţii. Noul spital va avea  trei secţii cu circa  50 de paturi, un laborator de analize medicale, unul de radiologie şi imagistică, precum  şi farmacie. Deşi deservea toată partea sudică a judeţului Vâlcea, Spitalul orăşenesc din Bălceşti a fost închis în 2010, în urma  unui proces  de restructurare sanitară. Ulterior,  clădirea a fost transformată în cămin de bătrâni, însă din cauza subfinanţării şi acesta a fost închis după circa patru ani.

Facebook Comments