Sprijin financiar pentru copiii care vor să facă sport de performanță

Copiii care vor să facă sport de performanță primesc bani de la stat, însă trebuie să îndeplinească anumite condiții.

0

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că vine în sprijinul micuților care vor să facă sport. Astfel s-a luat decizia ca fiecare copil născut în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014 să primească o sumă de 300 de lei, sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente sportive.
„Ministerul Tineretului şi Sportului pune la dispoziţia copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014 un sprijin financiar în valoare de 300 de lei pentru achiziţionarea de echipamente sportive. Pentru a beneficia de banii sub formă de vouchere, copiii trebuie să se legitimeze pentru prima dată la un club sportiv deţinător de identitate sportivă. Precizăm că data limită este 30 noiembrie 2020. MTS pune la dispoziţie, în prima fază, un număr de 30.000 de vouchere. Pentru mai multe informaţii, vă aşteptăm la sediul DJST Dolj, strada Gheorgeh Doja, nr. 2A sau la telefon 0251.431.806″, se arată într-un comunicat al DJST Dolj.

Ionuţ Stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că, cel mai probabil, nu mai puțin de 100.000 de copii vor beneficia de acești bani. „Probabil la anul vom rotunji cifra şi vom ajunge la cei 100.000 de noi copii legitimaţi în sport, numărul prevăzut şi în Programul de Relansare Economică. Toţi părinţii, din acest moment, folosind certificatul de naştere, un act de identitate, o legitimaţie sportivă, o cerere tip şi o declaraţie pe proprie răspundere, pot să dobândească acest voucher care este la îndemâna tuturor cluburilor şi entităţilor sportive. Atenţie, care au certificat de identitate sportivă. Asta este singura condiţie. El poate fi valorificat, ca să ştiţi, în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în ţară“, a declarat Stroe.

Normele metodologice pot fi consultate pe siteul MTS, la următoarea adresă: http://mts.ro/noutati/s-au-stabilit-normele-metodologice-privind-acordarea-unui-ajutor-financiar-sub-forma-de-voucher-pentru-incurajarea-si-sprijinirea-copiilor-in-practicarea-sportului-de-performanta/

Facebook Comments