ANAF a declanșat operațiunea „Mercur”

Statul este decis să încaseze tot mai mulți bani. Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat operațiunea “Mercur”.

0

Aceasta este o acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat. În ultima perioadă au fost primite o serie de sesizări, în special, pentru nereguli privind imposibilitatea de a beneficia de garanție în lipsa documentelor fiscale. „Mai mult decât atât, diversificarea marilor operatori, prin lansarea unor marketplace, a reprezentat o oportunitate pentru firmele sau persoanele care comercializau produse fără a fiscaliza veniturile sau care vindeau produse contrafăcute. Furnizorii acestor persoane fizice achiziționează intracomunitar sau importă bunurile prin firme proprii sau intermediare, care sunt apoi “lichidate” după finalizarea formalităților de vămuire”, se arată în comunicatul ANAF.

Până acum a fost analizate peste două milioane de vânzări online de bunuri livrate prin curier și a început verificarea a peste 500 dintre clienții firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrări cu plata ”ramburs” sau în conturi bancare.

ANAF recomandă, pentru a evita sancțiunile și impunerile legale, cei care au omis să-și declare veniturile obținute să o facă voluntar, și astfel vor putea beneficia de toate facilitățile fiscale aplicabile pentru a intra în legalitate.

Facebook Comments