Alături de Viena, Praga ori Bratislava
Târgul de Crăciun al Craiovei, pe lista destinaţiilor recomandate de „European Best Destinations“

Ca în fiecare an, organizaţia European Best Destinations (EBD), care face parte din reţeaua EDEN a Comisiei Europene („Destinaţii europene de excelenţă”) şi care lucrează pentru a promova turismul durabil pe continent, publică o listă cu oraşele europene care găzduiesc cele mai bune pieţe de Crăciun. Surprinzător poate pentru mulţi, în acest an, pe lista celor 15 oraşe recomandate şi-a făcut loc şi Craiova, al cărei Târg de Crăciun a atras atenţia specialiştilor.

0

„Oraşul Craiova, al şaselea cel mai mare oraş din România şi capitala regiunii Oltenia, oferă (numeroase – n.red.) pieţe luminoase de Crăciun, care sunt în acelaşi timp sigure şi autentice. (…) Această destinaţie, care reuneşte instituţii culturale de renume internaţional, precum şi evenimente artistice de renume mondial, a reuşit să-şi pună ofertele turistice în aşteptare pentru a fi bine pregătită în această iarnă şi pentru a vă întâmpina în cele mai bune condiţii de sănătate şi securitate“, se arată într-un articol publicat de celebra revistă Forbes. Lista recomandărilor este completată de Madeira Islands – Portugalia, Tallinn – Estonia, Vienna – Austria, Prague – Republica Cehă, Gdansk – Polonia, Dresden – Germania, Zagreb – Croaţia, Baden-Baden – Germania, Bratislava – Slovacia, Dusseldorf – Germania, Ljubljana – Slovenia, Varşovia – Polonia şi Graz – Austria.

Cum era de aşteptat, procesul şi criteriile de selecţie din acest an nu aveau cum să nu ţină cont de ameninţarea Covid-19, precum şi de măsurile impuse de fiecare ţară ori autoritate regională. Reputata publicaţie aminteşte, în acest context, faptul că oraşul Craiova a înregistrat semnificativ mai puţine cazuri de Covid-19 decât alte destinaţii europene, în special datorită măsurilor preventive puse în aplicare din timp de către autorităţi, dar şi faptului că  România are mai multe paturi de spital pe cap de locuitor decât Norvegia, Regatul Unit şi Irlanda.

Cele mai sigure pieţe / destinaţii de Crăciun din acest an au fost alese pe baza următoarelor criterii:
– numărul de cazuri Covid-19 pe milion de locuitori;
– numărul de paturi de spital pe locuitor;
– apropierea aeroporturilor;
– stabilirea măsurilor sanitare;
– tabele de igienă în hoteluri, magazine , restaurante, transport public şi locuri publice;
– furnizarea de geluri hidroalcoolice, măşti etc.;

– trasee de circulaţie în interiorul pieţelor de Crăciun.

Datele pieţei de Crăciun: 28 noiembrie 2020 – 1 ianuarie 2021.

Facebook Comments